Du har sikkert julemiddagen planlagt allerede, men kanskje du i år ønsker å prøve noe nytt tilbehør til maten? Dersom du synes det er litt kjedelig å lage maten helt lik hvert år, kan et godt triks være å variere tilbehøret du serverer til maten, enten det er fisk, fugl, pinnekjøtt eller nøttestek som står på menyen. Les videre for å se tilbehøret som kan løfte julematen enda et hakk.
Honningbakte gulrøtter med fetaostkrem
Et perfekt tilbehør til kjøtt, kylling, kalkun og svin er disse honningbakte gulrøttene med fetaostkrem fra Cravings_by_linda. I tillegg kan du piffe de opp med tilbehør som ruccola, druer og pinjekjerner. Fetaostkremen er virkelig toppen av kransekaka her.
Foccacia
Foccacia slår aldri feil, og selv om dette er et italiensk brød synes vi at det kan passe fint til mye av maten som serveres i julen. Dersom du skal ha en salat eller suppe til forrett kan du gjerne servere det med litt foccacia til, eller som en del av et koldtbord eller en tapasmeny. Denne oppskriften på foccacia er fra Psyktgodt og er laget med surdeig for ekstra god smak.
Sitrussalat
Dette er en frisk og god salat som passer ekstra godt til kylling, kalkun eller and. Oppskriften på sitrussalaten er fra Foodnjoy og ser temmelig fristende ut. Dersom du vil imponere gjestene dine i år, bør du virkelig prøve denne.
Ovnsbakt potet
Dersom du synes kokte poteter fort kan bli litt kjedelig, prøv Didrik sin vri på ovnsbakt potet. Ovnsbakte poteter passer til så og si alt, og denne varianten kan til og med serveres som en liten forrett i seg selv.
Potetmos
Et annet alternativ til vanlige kokte poteter, er denne potetmosen fra Martinogmat. I tillegg til poteter brukes både ingefær, pastinakk og persille for å skape en ekstra god variant av potetmos. Denne kommer nok til å falle i god jord hos mange.
Ratatouille
Dette er en fransk rett som består av flere typer grønnsaker som tilsammen skaper en herlig smak. Oppskriften på ratatouille er fra Brodrenemat, og passer ypperlig til fisk eller hvitt kjøtt som kylling og kalkun.
Aioli med rømme
Aioli passer til så mangt, og kan definitivt serveres til julemat også. Kanskje du skal ha et koldtbord i løpet av julen? I såfall anbefaler vi denne aiolien med rømme fra Midttunmat, som kan brukes til det meste av kjøtt og grønnsaker.
Havets kryddersmør
Skal du servere fisk til jul, må du nesten prøve havets kryddersmør fra KokkenGeir. Kryddersmøret kan også brukes som smakstilsetning i supper og sauser. Det er anbefalt å lage en stor posjon når man først er i gang, så kan man fryse det ned i porsjonsstørrelser og ta det opp ved behov.
Brokkolisalat
Brokkolisalat er et utrolig godt tilbehør til mye, spesielt til kjøtt. Salaten har en fyldig men samtidig litt syrlig smak, og i tillegg kan man toppe den med bacon for tekstur og ekstra smak. Det finnes mange varianter av denne salaten, men her får du Tinah sin oppskrift på brokkolisalat.
Har du noe å tilføye?
Var det noe du tenkte manglet fra denne listen? Kanskje har du en oppskrift eller to som du tenker at andre bør få vite om? I såfall håper vi at du vil dele de med oss og mange andre matelskere i Kulina!
Comments