top of page
Slik gjør du
Bland ingredienser til marinade i en stor bolle og tilsett nok olivenolje (ca 4 ss) til en tykk marinade konsistens.
Hvitløksfeddene skal være knust/finhakket.
Persillen skal også være finhakket. Bruk litt.
Bruk gjerne mer enn 1 ts salt når det smakes til. Tilsett mer chili enn 1 klype om de liker det hot.
1.
Ha i kylling og bland til alt kjøttet er dekket med krydderblanding. Varm en stor gryte over middels varme. Legg i kyllingen og løk og stek til kyllingdelene er gyllenbrune på begge sider og løken litt myk.
Kyllinglår skal være delt i to i leddet.
Løk skal være grovhakket.
2.
Ha i poteter, gulrøtter og hakket tomat.
Gulerøttene skal være delt i små staver.
Potetene skal være i mellomstore biter.
Tomaten skal være hakket.
3.
Ha litt varmt vann i samme bollen som kyllingen ble marinert i for å få med all marinade i gryten. Rør i tomatpuré og hell over grønnsakene og kjøttet. Tilsett resten av vannet og kok opp gryten.
4.
Reduser varmen og kok til grønnsakene er myke og væsken er kokt inn en del. Gryten skal koke i ca 30 minutter til grønnsakene er helt møre. Ha i litt mer vann underveis om nødvendig. Smak til med salt og rør i forsiktig ertene. La ertene trekke under lokk i noen minutter.
5.
Kyllingtagine
Kyllingtagine
#Enkel #Hovedrett #Kjøtt #Grønnsaker #Marinade
Enkel
Vanskelighetsgrad
15 min
Aktiv
30 min
Passiv
45 min
Total
Aichas Mat
Se profil i appen
Ingredienser
4 stk Kyllinglår
1 stk Løk
5-6 stk Gulerøtter
8 stk Poteter
1 stk Tomat, stor
2 spiseskje Tomatpuré
250 g Selskapserter
1 teskje Koriander, malt
1 teskje Ingefær, malt
1 klype Kanel
1 klype Chili, knust og tørket
Olivenolje etter smak
4 posjoner
bottom of page