top of page
Slik gjør du
Riv gulrøttene først, så de er klare.
1.
Pisk egg, sukker og olje til det blir en tykk og gul masse.
2.
Bland hvetemel, natron, bakepulver og kanel i en egen bolle
3.
Ha melblandingen i bollen med egg, sukker og olje. Pisk godt sammen.
4.
Pisk inn litt og litt melk.
5.
Vend inn gulrøttene.
6.
Hell røren i en springform på ca 22 cm. Stek på 180 grader i 45 minutter. Test med en kakepinne for å se om kaka er ferdig stekt. La den avkjøle før du tar på krem.
7.
Lag ostekrem slik:
Pisk smøret til det blir lysere i fargen.
8.
Ha oppi melisen og pisk alt sammen. Hvis det blir veldig smulete så bare fortsett med å piske til alt samler seg.
9.
Ha oppi kremosten og pisk til blandingen er uten klumper. Pass på så du ikke pisker for lenge, for da kan kremen bli rennende.
10.
Gulrotkake med ostekrem
Saftig gulrotkake med ostekrem 🤩
#Enkel #Dessert
Enkel
Vanskelighetsgrad
45 min
Aktiv
50 min
Passiv
1 t 35 min
Total
baketid
Se profil i appen
Ingredienser
200 g Revet gulrot
2 stykk Egg
2 dl Sukker
2 dl Solsikkeolje
3.5 dl Hvetemel
1.5 teskje Natron
1.5 teskje Bakepulver
1 teskje Kanel
1 dl Melk
50 g Romtemperert Melange
125 g Melis
125 g Kremost
1 posjoner
bottom of page