top of page
Slik gjør du
skyll og vask blåskjellene. kast skjell som er åpne, og ikke lukker seg når du kakker på de.
1.
hakk løk, hvitløk, chilli og gulerot i små biter, og fres dette i olje
2.
Ha i hvitvin og blåskjellene, og damp de under lokk til blåskjellene åpner seg.
3.
Ta blåskjellene ut av gryten, og tilsett creme fraishe og fløte. krydre med litt kajennepepper, salt, aromat, pepper. smak til etter eget ønske med krydder. jeg liker at det er litt sting (het)i sausen. La det koke opp i 5-10 min, slik at det tykner litt.
4.
Ta blåskjellene tilbake i gryta, og dryss over litt persille. Server med en god loff.
5.
Kremet blåskjell
Nydelig blåskjellsuppe. enten som en forrett for 4, eller en hovedrett for 2.
#Enkel #Hovedrett
Enkel
Vanskelighetsgrad
25 min
Aktiv
10 min
Passiv
35 min
Total
carinasmatverden
Se profil i appen
Ingredienser
1 kilo blåskjell
1 stykk kinesisk hvitløk
1 stykk løk
2 stykk gulrot
2 stykk rød chilli
4 spiseskje olivenolje
1 dl hvitvin
4 spiseskje creme frIshe
2.5 dl fløte
4 spiseskje krus persille
1 stykk loff
2 posjoner
bottom of page