top of page

Slik gjør du

skyll og vask blåskjellene. kast skjell som er åpne, og ikke lukker seg når du kakker på de.

1.

hakk løk, hvitløk, chilli og gulerot i små biter, og fres dette i olje

2.

Ha i hvitvin og blåskjellene, og damp de under lokk til blåskjellene åpner seg.

3.

Ta blåskjellene ut av gryten, og tilsett creme fraishe og fløte. krydre med litt kajennepepper, salt, aromat, pepper. smak til etter eget ønske med krydder. jeg liker at det er litt sting (het)i sausen. La det koke opp i 5-10 min, slik at det tykner litt.

4.

Ta blåskjellene tilbake i gryta, og dryss over litt persille. Server med en god loff.

5.

Kremet blåskjell

Nydelig blåskjellsuppe. enten som en forrett for 4, eller en hovedrett for 2.

#Enkel #Hovedrett

Enkel

Vanskelighetsgrad

25 min

Aktiv

10 min

Passiv

35 min

Total

carinasmatverden

carinasmatverden

Se profil i appen

Ingredienser

1 kilo blåskjell

1 stykk kinesisk hvitløk

1 stykk løk

2 stykk gulrot

2 stykk rød chilli

4 spiseskje olivenolje

1 dl hvitvin

4 spiseskje creme frIshe

2.5 dl fløte

4 spiseskje krus persille

1 stykk loff

2 posjoner

bottom of page