top of page
Slik gjør du
Begynn med karamellsausen: hell sukkeret i en kjele og smelt det på midels varme til alt sukkeret er smeltet og du har fått en blank saus av karamell.
Tips: koketiden avgjør hvor mørk karamellen blir, og dermed også hvor intest den smaker. Kortere koketid gir en mildere smak, mens lengre koketid gir mer intens, til og med brent smak.
1.
Kok opp fløten.
2.
Ta både karamellen og fløten av platen og avkjøll LITT. Hell så fløten over i karamellen og rør om.
3.
Rør det kalde smøret og rør til helt smeltet.
4.
Avkjøl på kjøkkenbenken i tre timer.
5.
Smelt sjokolden i vannbad.
6.
Mens sjokoladen smelter, røres mandelmelet, peanøttsmøret, havregrynene, vaniljeessensen og lønnesirupen sammen til en seig masse.
7.
Fordel massen i feks. en tom isboks, en stor matboks eller en liten ildfast form.
Tips: kle massen med bakepapir, så løsner kaken bedre senere.
8.
Når sjokoladen er smeltet helles den over kaken og hele boksen settes kald til karamellsausen er klar.
9.
Når karamellsausen har stått i tre timer, smakes den til med salt og røres til den blir lys og får litt konsistens.
10.
Bruk sprøytepose til fordele karamellsausen over kaken.
Tips: hell sausen over i en brød- eller frysepose og dytt den inn i et av hjørene. Klipp så et lite hull i hjørnet - voila: du har laget din egen sprøytepose!
11.
Pynt kaken med hakkede peanøtter, sjokoaldestrø eller annet som måtte friste.
12.
Del i 15 like store (eller større) ruter og nyt 😋✨
13.
Sjokolade- og peanøttruter
Knasende gode, salte og søte, både sprø og myke! Høres det digg ut? Da er det bare å hive seg rundt og lage disse 😋 Kakene lages i en form ca. på størrelse med en isboks og gir 15 porsjoner.
#Middels #Dessert #Snacks #Vegetar #Vegan #Plantebasert #Korn #Jul #Påske #Bursdag #17. mai
Enkel
Vanskelighetsgrad
1 t
Aktiv
3 t
Passiv
4 t
Total
Deliciousbyjoma
Se profil i appen
Ingredienser
110 g Havregryn
20 g Mandelmel
100 g Kokesjokolade
1 dl Lønnesirup
5 dråpe Vaniljeessens
100 g Peanøttsmør
15 posjoner
bottom of page