top of page

Slik gjør du

Visp sammen smør, hvitt sukker og brunt sukker. Jeg bruker den “myke” varianten av brunt farin, som gir en god karamellisert smak. Bruk en håndvisper til å røre sammen, eller en K-spade til kjøkkenmaskinen

1.

Mens smør og sukker vispes lyst og luftig har du rikelig tid til å gjøre forberedelser. Mål opp og bland sammen hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og salt i en bolle.

2.

Sjokoladen hakkes grovt eller fint, avhengig av om du vil ha store eller små biter av sjokolade. Jeg liker det best når det er litt store biter, så blir det en ekstra bonus hver gang man biter over en sjokoladebit.

3.

Når smøret er ferdigvispet kan du tilsette ett egg, og blander godt. Sikt i melblandingen og vend det sammen med en slikkepott. Bland til slutt inn sjokoladebitene.

4.

Rull deigen til en pølse, pakk den i en pose eller plastfolie, og legg den i kjøleskapet. La den hvile i 30 minutter eller lengre. Deigen tåler å ligge i ukesvis i kjøleskapet, og kan stekes etter hvert som behovet melder seg.

5.

Sett ovnen på 200 grader, vanlig over- og undervarme. Skjær pølsen opp i skiver, som legges utover to bakepapirkledde stekebrett. Klem de lett utover. Mine kjeks ble litt mindre, dvs rett over 30 gram og med en diameter på rundt 6 cm. Totalt fikk jeg 24 sjokoladecookies. Du må gjerne lage de litt større om du ønsker, men du vil naturlig nok også få færre kjeks da.

6.

Stek ett brett av gangen, midt i ovnen i 12-15 minutter. Steketiden vil variere fra ovn til ovn, og avhengig av størrelse og tykkelse på kjeksene. Et godt tips er å se når de begynner å få litt farge rundt. Avkjøles på rist.

7.

Cookies med sjokolade

Hjemmelagede cookies med sjokolade er fantastisk godt, og kan ikke sammenlignes med de du får kjøpt på butikken.

#Enkel

Enkel

Vanskelighetsgrad

30 min

Aktiv

45 min

Passiv

1 t 15 min

Total

detgladekjokken.no

detgladekjokken.no

Se profil i appen

Ingredienser

100 g Smør

125 g Sukker

100 g Brunt sukker

1 stykk Egg

250 g Hvetemel

1 teskje Bakepulver

1 teskje Vaniljesukker

0.25 teskje Salt

200 g Sjokolade

8 posjoner

bottom of page