top of page
Slik gjør du
Sett stekeovnen på 180 grader. Over og undervarme
1.
Mos bananene i en egen bolle og bland med eggene
2.
Pisk mykt smør og sukker til det er helt fritt for smørklumper
3.
Bland mel, bakepulver og natron.
4.
Pisk melk og melblandingen inn i røren
5.
Smør en brødform som rommer 1,5 liter og ha i røren
6.
Stek på nederste rille i 45-50 minutter, avhengig av ovn.
7.
Avkjøl på rist
8.
Server samme dag, eller frys ned for å servere når noen banker på døren og kaffen allerede er varm
9.
Tips: Lag et lite snitt på langs med brødet og tilsett bringebær.
10.
Bananbrød
Duften av nystekt bananbrød minner meg om barndommen. Nå er det mine barn sin tur til å få gode minner til denne saftige kaken. Oppskriften har eksistert i mange generasjoner og den skal få fortsette i mange flere.
Husk at dess mer moden en banan er, dess søtere smak har den. En brun banan er perfekt å bruke til kaker. Bananer er ikke dårlige før det er råte eller mugg på den, så ikke kast bananer unødvendig.
#Enkel #Glutenfri #Egg #Melk
Enkel
Vanskelighetsgrad
20 min
Aktiv
50 min
Passiv
1 t 10 min
Total
Kakestykket
Se profil i appen
Ingredienser
300 gram Modne bananer
3 stykk Egg
220 gram Brunt sukker
75 gram Smør
1.5 dl Melk
275 gram Hvetemel
1 teskje Natron
1 teskje Bakepulver
8 posjoner
bottom of page