top of page
Slik gjør du
Egg og sukker vispes til eggedosis.
1.
Tilsett resten av ingredienser, og rør godt om.
Skal bli en glatt, noe fast røre.
2.
Sett på munkejernet.så det blir varmt. Ha smør i hvert kammer. Ha i ca. 2 ss deig i hvert kammer. Snu ofte så de ikke svir. Bruk en gaffel eller annet redskap for å snu munkene.
Noen har munker i ovnen i ca. 5 min for ghennomsteking, om ikke munker stekes ferdig i munkejernet.
3.
Deilige munker.
Munker, et deilig bakverk med opprinnelse fra Danmark. Beskrevet tilbake på 1700- tallet.
Der kalt Æbleskiver, som lages noe annerledes enn hva vi gjør i Norge. Der ble eplerskiver vendt i mel og egg. De ble så stekt i en Munkepanne. Ofte servert med melis, syltetøy og gløgg.
Skriftlige kilder fra Norge beskriver at munker var kjent i Arendal allerede i begynnelsen av 1900-tallet.
#Middels #Dessert #Glutenfri #Egg #Melk #Boller #Nordisk
Middels
Vanskelighetsgrad
1 t
Aktiv
15 min
Passiv
1 t 15 min
Total
KokkenGeir.blogg.no
Se profil i appen
Ingredienser
4 stk Egg
1.5 dl Melk/kefir
1.5 dl Sukker
125 g Smør
6 dl Hvetemel
2 teskje Kardemomme
1.5 teskje Vaniljesukker
2 teskje Bakepulver
Smør til steking etter smak
1 posjoner
bottom of page