top of page
Slik gjør du
1) Smøret legges på disken til det er passe mykt for å vispes i kjøkkenmaskinen.
2) Kjørvel og bladpersillen skylles, tørres og finhakkes.
3) Raspet sitronskall. Det hvite skal ikke være med.
4) Støtet grønn pepper.
Ingrediensene kjøres i kjøkkenmaskinen med grind.
1.
5) Tørket tang kjøres til pulver sammen med saltet. Har du en kaffekvern, bruker du denne. Om ikke, kan den også støtes i en morten til du får pulver. Tar da litt tud.
6) Tangoulveret tilsettes i smøret, og kjøres så til alt er blandet godt inn.
7) Vei opp ca. 200 gram på hvert bakepapir. Du få 5 stk.
8) Rull til pølser, og legg pølsene i kjøleskapet til det er stivt nok.
9) Pakk inn smøret så i clingfilm eller folie, og legg det så i frysen. Ta ut etter behov.
Kan ligge lenge i frysen om det er godt pakket inn. Merk med dato/ år for produksjon.
2.
Havets kryddersmør.
I dag ble der laget smør med krydderier fra havets goder. Tang og alger. Tørket tang gir en herlig lukt av havet. Du kjenner sjøen i nesen. Sammen med røket grønn pepper, som gir antydning av tau, og sitron som gir en lett syrlighet, er dette smaker sammen med tang og alger som blir perfekt inn mot fisk og skalldyr. I supper og sauser. Spennende.
#Middels #Melk
Middels
Vanskelighetsgrad
45 min
Aktiv
Passiv
45 min
Total
KokkenGeir.blogg.no
Se profil i appen
Ingredienser
500 gram Meierismør
500 gram Plantemargarin
3 spiseskje Kjørvel, fersk
3 spiseskje Bladpersille
1 stykk Skall av sitron, middels
2 teskje Grønn pepper, røkt
2 teskje Fingersalt
30 gram Tørket tang og alger
1 posjoner
bottom of page