top of page
Slik gjør du
Finhakk soppen.
Fres risen til den blir glassaktig i smøret. Ikke for sterk varme, da den vil brunes.
Ha så i soppen, og la det frese i ca. 2 min.
Tilsett så hvitvin. Omrøres til vinen er nesten borte.
Buljong/ kraft tilsettes litt etter litt under stadig omrøring. La buljongen nesten forsvinne mellom hver gang.
Fortsett slik til all buljong er brukt opp.
Trekk risotto til side, og tilsett raspet parmesan, grovkvernet pepper, og salt om nødvendig.
Serveres med litt raspet parmesan og kvernet peppoer på toppen. Pynte ellers med friske urter – timian eller bladpersille.
Serveres retten som en antipasti – forrett, lager du noe mindre porsjoner. Denne oppskriften rekker da gjerne til 6-8 porsjoner.
1.
Sopprisotto.
En deilig primi fra italia🇮🇹
Kokkengeir.blogg.no
#Enkel #Tradisjonell #Melk
Enkel
Vanskelighetsgrad
45 min
Aktiv
Passiv
45 min
Total
KokkenGeir.blogg.no
Se profil i appen
Ingredienser
3.5 dl Aborio ris
150 g Aromasopp
150 g Kantareller
1.5 dl Tørr hvitvin
1 liter Kyllingkraft, buljong
75 g Parmesan
3 spiseskje Smør
0.5 teskje Salt
0.5 teskje Kvernet hvit pepper
6 posjoner
bottom of page