top of page
Slik gjør du
Smelt smøret på medium varme i en liten kjele. Smøret skal bli nøttebrunt. Det tar ca. 30 - 45 minutter på lav/medium varme. Hell smøret over i en skål. La smøret stå på kjøkkenbenken frem til det stivner, eller sett i kjøleskapet til det stivner. Det viktigste er at smøret er romtemperert når det skal brukes.
1.
Pisk det brune smøret i en kjøkkenmaskin til det blir luftig og glatt. Tilsett brunt og hvitt sukker og pisk i ca. 5 minutter. Husk å skrap ned kantene og i bunnen av bakebollen.
2.
Pisk deretter inn ett og ett egg. Pisk til alt er blandet godt sammen. Rør inn vaniljeekstrakt.
3.
Tilsett hvetemel og natron litt etter litt. Når melet nesten er blandet inn tilsetter du påskeeggene/sjokoladen. Rør til det akkurat er blandet sammen. Sett deigen i kjøleskapet i 20 minutter.
4.
På et bakebrett former du 6 cookies med en spiseskje eller en isskje. Stek midt i ovnen på 175 grader i ca. 10 minutter. De skal være sprø i kantene og myk i midten.
5.
Cookies med brunet smør og påskeegg
Cookies er alltid godt, men har du prøvd med brunet smør? Det gir kjeksen er så mye bedre smak!
#Enkel #Dessert #Snacks
Enkel
Vanskelighetsgrad
50 min
Aktiv
3 t
Passiv
3 t 50 min
Total
Lykkeoppskrifter
Se profil i appen
Ingredienser
280 g Meierismør
340 g Hvetemel
1.5 teskje Natron
220 g Brunt sukker
160 g Hvitt sukker
2 stk Egg
2.5 teskje Vaniljeekstrakt
300 g Påskeegg, mini
8 posjoner
bottom of page