top of page

Slik gjør du

Varm opp melken til den er lunken. Skvis i sitronsaft og la stå mens du gjør resten. Melken kommer til å klumpe seg, men det er meningen.

1.

I en kjøkkenmaskin eller bakebolle har du lunkent vann, smeltet smør, egg, hvetemel, sukker, salt, tørrgjær, kardemomme og melken. Elt i 15 - 20 minutter.

2.

Når deigen er ferdig eltet former du deigen til en stram ball. Sett til heving i 1 time. Deigen skal heve til dobbel størrelse.

3.

Gjør klart et bakebrett med bakepapir. Strø mel over bakebrettet. Hell ut deigen på et melet underlag. Trykk ut donuts. Jeg bruker en rund kakeform og en baksiden av en sprøytetipp. Sett donutsene på det melete bakebrettet. Etterhev i 1 time.

4.

Varm opp oljen i en stor kjele (165 - 175 grader). Friter donutsene til de er gylne på hver side. Det går ganske fort så pass på at de ikke brenner seg. Når de er ferdig stekt la de renne av seg på et kjøkkenpapir eller på en rist.

5.

Dypp donutsene i melis eller ønsket topping.

6.

Donuts

Uendelig med muligheter når det kommer til topping! Her har jeg brukt melis.

#Enkel #Dessert #Glutenfri #Egg #Melk

Enkel

Vanskelighetsgrad

30 min

Aktiv

2 t

Passiv

2 t 30 min

Total

Lykkeoppskrifter

Lykkeoppskrifter

Se profil i appen

Ingredienser

1.5 dl Melk

1 spiseskje Sitron

1 dl Vann, lunkent

55 gram Smør, smeltet

1 stykk Egg

480 gram Hvetemel

50 gram Sukker

1 klype Salt

1.5 teskje Tørrgjær

3 teskje Kardemomme

1 liter Frityrolje

0 0 Melis

4 posjoner

bottom of page