top of page
Slik gjør du
Varm opp melken til den er lunken. Skvis i sitronsaft og la stå mens du gjør resten. Melken kommer til å klumpe seg, men det er meningen.
1.
I en kjøkkenmaskin eller bakebolle har du lunkent vann, smeltet smør, egg, hvetemel, sukker, salt, tørrgjær, kardemomme og melken. Elt i 15 - 20 minutter.
2.
Når deigen er ferdig eltet former du deigen til en stram ball. Sett til heving i 1 time. Deigen skal heve til dobbel størrelse.
3.
Gjør klart et bakebrett med bakepapir. Strø mel over bakebrettet. Hell ut deigen på et melet underlag. Trykk ut donuts. Jeg bruker en rund kakeform og en baksiden av en sprøytetipp. Sett donutsene på det melete bakebrettet. Etterhev i 1 time.
4.
Varm opp oljen i en stor kjele (165 - 175 grader). Friter donutsene til de er gylne på hver side. Det går ganske fort så pass på at de ikke brenner seg. Når de er ferdig stekt la de renne av seg på et kjøkkenpapir eller på en rist.
5.
Dypp donutsene i melis eller ønsket topping.
6.
Donuts
Uendelig med muligheter når det kommer til topping! Her har jeg brukt melis.
#Enkel #Dessert #Glutenfri #Egg #Melk
Enkel
Vanskelighetsgrad
30 min
Aktiv
2 t
Passiv
2 t 30 min
Total
Lykkeoppskrifter
Se profil i appen
Ingredienser
1.5 dl Melk
1 spiseskje Sitron
1 dl Vann, lunkent
55 gram Smør, smeltet
1 stykk Egg
480 gram Hvetemel
50 gram Sukker
1 klype Salt
1.5 teskje Tørrgjær
3 teskje Kardemomme
1 liter Frityrolje
0 0 Melis
4 posjoner
bottom of page