top of page
Slik gjør du
Start med kyllingbollene. Sett stekeovnen på 230 grader. Gjør klar en medium ildfast form med bakepapir.
1.
Stek finhakket løk, hvitløk og chiliflakes i en stor stekepanne i 3 minutter. Sett til side.
2.
Ha kyllingkjøttdeig, revet parmesan, soltørkede tomater, finhakket persille og rosmarin, salt og pepper i en bolle. Når løkblandingen har avkjølt seg litt har du den også over. Bland godt sammen.
3.
Ha litt olje på hendene og form 12 kjøttboller. Fordel kyllingbollene utover i den ildfaste formen. Dryss over litt olivenolje. Stek midt i ovnen i 25 - 30 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
4.
Mens kyllingbollene er i ovnen kan du starte med orzoen. Først har du smør og olje i den samme stekepannen du brukte tidligere. Ha en stilk fersk rosmarin i stekepannen. Stek til den blir crispy. Legg den på et fat med kjøkkenpapir. Sett til side.
5.
Ha så løk og hvitløk i stekepannen. Stek i ca. 2 minutter. Rør inn tomatpuré og chiliflakes. Tilsett så hvitvin og orzoen og kok opp. La det småkoke i 2 minutter. Deretter tilsetter du kyllingkraften og koker videre i 6 minutter.
6.
Skru ned varmen og tilsett fløte, spinat og parmesan. Rør til spinaten krymper og parmesanen smelter. Smak til med salt og pepper.
7.
Server den kremete orzoen med kyllingbollene. Toppes med revet parmesan og sprø rosmarin.
8.
Kremet Orzo med kyllingboller
Orzo eller risoni er en pastatype som ligner på ris. Den er utrolig god og passer til mange matretter. Denne retten anbefales virkelig, utrolig god!
#Enkel #Hovedrett #Glutenfri #Melk #Pasta #Kjøtt #Korn
Enkel
Vanskelighetsgrad
20 min
Aktiv
25 min
Passiv
45 min
Total
Lykkeoppskrifter
Se profil i appen
Ingredienser
2 spiseskje Smør
1 stk Sjalottløk
4 fedd Hvitløk
0.5 teskje Chiliflakes
600 g Kyllingkjøttdeig
25 g Parmesan
30 g Soltørkede tomater i biter
2 spiseskje Persille fersk
2 spiseskje Rosmarin fersk
Salt etter smak
Pepper etter smak
1 spiseskje Smør
1 spiseskje Olje
1 bunt Rosmarin fersk
1 stk Sjalottløk
4 fedd Hvitløk
4 spiseskje Tomatpuré
0.5 teskje Chiliflakes
1 dl Hvitvin
2 dl Orzo
5 dl Kyllingkraft
0.5 dl Fløte
55 g Babyspinat
25 g Parmesan
4 posjoner
bottom of page