top of page
Slik gjør du
Bland sammen mandelmel, melis og salt i en foodprosessor. Bland til du ikke kan se forskjellen på melisen og mandelmelet. Sikt blandingen. Sett til siden.
1.
Pisk eggehviten til den blir hvit og luftig. Dette tar ca. 45 - 50 sekunder. Tilsett sukkeret litt og litt. Det er viktig at man ikke tilsetter alt på en gang. Da ødelegger du all luften du har pisket i eggehvitene. Pisk til du får stiv marengs. Dersom du ønsker farge på makronene tilsetter du fargen nå. Det er best å bruke gelefarge.
2.
Bland det tørre inn i det våte. Bland forsiktig sammen med en slikkepott. Det er viktig å ikke røre for mye, men heller ikke for lite. Den er ferdig når den ser ut som lava, eller du kan skrive et 8-tall med slikkepotten uten at den slipper.
3.
Hell blandingen over i en sprøytepose med en rund sprøytetipp. På et bakebrett med bakepapir sprøyter du like store rundinger med ca. 3 cm avstand. Til slutt slår du bakebrettet på kjøkkenbenken 2 - 3 ganger slik at du får en glatt overflate og slår ut luftbobler. Forvarm ovnen til 150 grader.
4.
La makronene stå i 30 minutter - 1 time. Dette er for at de skal tørke og få en «hinne» på toppen. Du skal kunne dra fingeren over makronene uten å få noe på fingeren. De skal kjennes tørre.
5.
Stek i 17 minutter. Avkjøl makronene helt før du tilsetter fyllet.
6.
Jeg fylte makronene med pasjonsfruktcurd. Jeg har en oppskrift på dette på profilen min.
7.
Makroner
Disse er fylt med pasjonsfruktcurd. Sjekk profilen min for oppskrift på curden.
Søte og syrlige på samme tid. Nam!
#Vanskelig #Dessert #Egg #Melk
Vanskelig
Vanskelighetsgrad
20 min
Aktiv
2 t
Passiv
2 t 20 min
Total
Lykkeoppskrifter
Se profil i appen
Ingredienser
112 gram Mandelmel
216 gram Melis
90 gram Eggehvite
58 gram Sukker
1 klype Salt
0 0 Konditorfarge, gele
20 posjoner
bottom of page