top of page
Slik gjør du
Kutt chorizo i små biter. Grovhakk hvitløk og finhakk løken. Dersom du har hele soltørkede tomater hakker du de i mindre biter. Jeg pleier å kjøpe de som allerede er hakket. Del mozzarellaen i skiver.
1.
Stek chorizo og løk i litt olje. Når løken begynner å bli blank tilsetter du hvitløken. Stek i ca. 1 minutt. Rør så inn tomatpuré og krydderne.
2.
Rør så inn hakkede tomater, sukker og soltørkede tomater. La det småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
3.
Lag 6 - 8 groper med en skje til eggene. Knekk eggene oppi gropene. Fordel mozzarella over sausen. Sett på lok og la det koke videre i 6 - 8 minutter, avhengig av hvor bløte du foretrekker eggene. Følg nøye med for det kan gå fortere også. Eggene skal få en hvit hinne.
4.
Server gjerne ved siden av et godt brød, foccacia eller pitabrød. Strø over litt fersk persille dersom du har det tilgjengelig.
5.
Shakshouka med Chorizo og Mozzarella
Shakshouka er en utrolig god tomatbasert rett med egg som er veldig populær i Nord Afrikanske og Arabiske land. Det er også nasjonalretten i Israel. Det er en rett du kan tilpasse litt som du vil når du kan grunnoppskriften. Jeg har tilsatt chorizo og mozzarella denne gangen. Veldig godt!
#Enkel #Frokost #Lunsj #Egg #Melk #Tradisjonell #Kjøtt #Grønnsaker
Enkel
Vanskelighetsgrad
15 min
Aktiv
10 min
Passiv
25 min
Total
Lykkeoppskrifter
Se profil i appen
Ingredienser
160 g Chorizo
1 stk Løk
4 fedd Hvitløk
2 spiseskje Tomatpuré
1 teskje Spisskummen
1 teskje Paprikapulver
3 spiseskje Soltørkede tomater i olje
2 boks Hakkede tomater
1 spiseskje Sukker
Salt etter smak
Pepper etter smak
1 stk Mozzarella fersk
8 stk Egg
4 posjoner
bottom of page