top of page
Slik gjør du
I en liten skål blander du sammen melk og saften fra en stor sitron (80 ml). Blandingen vil bli klumpete, det er meningen. Sett til side.
1.
Bland sammen hvetemel, salt, natron og bakepulver i en bolle. Sett til side.
2.
I en foodprosessor blander du sammen sukker og revet sitronskall. Kjør blandingen til sitronskallet er godt blandet inn i sukkeret. Dersom du ikke har en foodprosessor, kan du blande det i en pose og riste og kna på posen slik at det blander seg godt.
3.
I en kjøkkenmaskin pisker du smøret og sitronsukkeret til det blir kremete. Det tar ca. 3 minutter på høy hastighet.
4.
Tilsett vaniljeekstrakt og 1 egg. Pisk til egget er godt blandet inn. Tilsett deretter et og et egg. Skrap ned kantene på bollen mellom hvert egg.
5.
Bland inn melken og de tørre ingrediensene i 3 omganger. Rør forsiktig til du får en glatt røre. Stek midt i ovnen på 180 grader i 25 - 30 minutter.
6.
For å lage smørkremen tilsetter du smør, 100 gram melis, vaniljeekstrakt, sitronsaft, sitronskall og salt i en bakebolle. Pisk til du får en luftig krem. I 4 omganger tilsetter du 100 gram melis og 1 ss melk. Husk å skrape bollen mellom hver gang du tilsetter melisen.
7.
Når kakebunnen har kjølt seg ned kan du sette sammen kaken. Jeg brukte 2 små springformer på 16 cm til denne oppskriften. For større kaker kan du doble oppskriften.
8.
Sitronkake
Syrlig og søt!
#Enkel #Dessert #Glutenfri #Egg #Melk
Enkel
Vanskelighetsgrad
15 min
Aktiv
30 min
Passiv
45 min
Total
Lykkeoppskrifter
Se profil i appen
Ingredienser
240 gram Hvetemel
1.5 teskje Bakepulver
0.5 teskje Natron
1 teskje Salt
142 gram Meierismør, romptemperert
250 gram Sukker
3 stykk Egg
1 teskje Vaniljekstrakt
1.5 dl Melk
1 stykk Sitron
3 spiseskje Sitronskall, revet
227 gram Meierismør, rompemterert
500 gram Melis
2 teskje Vaniljeekstrakt
3 spiseskje Helmelk
1 spiseskje Sitronskall, revet
3 spiseskje Sitronsaft
10 posjoner
bottom of page