top of page
Slik gjør du
Bland sammen melk og sitronsaft. Sett til side.
1.
Sikt sammen hvetemel, kakao, bakepulver, natron og salt. Sett til side.
2.
Pisk sammen hvitt sukker, brunt sukker og smeltet smør til det blir en glatt røre i en kjøkkenmaskin. Tilsett deretter ett og ett egg. Skrap ned kanten på bakebollen mellom hvert egg. Rør inn vaniljeekstrakt og pisk i 1 minutt.
3.
Tilsett 1/3 av melblandingen i bakebollen. Rør bare til det akkurat en blandet sammen. Tilsett så halvparten av melken. Rør forsiktig sammen. Tilsett resten av melblandingen og melken. Rør til det akkurat er blandet sammen. Hvis du rører for mye risikerer du at muffinsene blir kompakte og tørre.
4.
Fordel røren i 12 muffinsformer. Formene skal være halvfulle. Stek i 18 - 20 minutter på 180 grader.
5.
Avkjøl muffinsene på en rist.
6.
Mens muffinsene avkjøles kan du lage den salte karamellen. Tilsett sukker, smør og vann i en tykkbunnet kjele. Sett stekeplaten på full styrke og la blandingen smelte mens du rister litt på gryten. Det går ganske kjapt til det begynner å boble.
7.
Når det begynner å boble rører du rundt med en stresleiv så det ikke svir seg i bunnen. La karamellen boble til den går en gyllen farge. Når karamellen er gyllen tilsetter du halvparten av fløten. Pass på, det er veldig varmt fra dampen når du tilsetter fløten og rører rundt.
8.
Når fløten og karamellen er godt blandet, har du i saltet. Dra gryten av platen og tilsett resten av fløten. Rør godt sammen. Smak til med mer salt dersom du ønsker det. Hell karamellen over i en skål eller boks. Sett i kjøleskapet i 2 timer eller over natten.
9.
Ha karamellsaus i en sprøytepose. Stikk ut en liten grop på 1 - 2 cm i midten av muffinsene. Fyll hullene med karamellsaus. Sprøyt deretter over ønsket glasur/krem. Jeg brukte vanlig smørkrem😋
10.
Sjokolademuffins fylt med saltkaramell
Pyntet med smørkrem.
#Enkel #Dessert #Glutenfri #Egg #Melk
Enkel
Vanskelighetsgrad
20 min
Aktiv
20 min
Passiv
40 min
Total
Lykkeoppskrifter
Se profil i appen
Ingredienser
130 gram Hvetemel
40 gram Bakekakao
0.5 teskje Bakepulver
0.5 teskje Natron
0.4 teskje Salt
113 gram Smeltet smør
100 gram Brunt sukker
100 gram Hvitt sukker
2 stykk Egg
2 teskje Vaniljeekstrakt
1.5 dl Melk
3 spiseskje Sitronsaft
50 gram Sukker
25 gram Smør
2 spiseskje Vann
1 dl Fløte
0 0 Salt
12 posjoner
bottom of page