top of page
Slik gjør du
Sett stekeovnen på 230 grader. På et stekebrett med bakepapir blander du sammen olivenolje, søtpotet, salt og pepper. Stek midt i ovnen i 10 minutter.
1.
Mens søtpoteten steker tilbereder du kyllingen. Kutt kyllingen i terninger. Bland sammen kylling, pisket egg og salt i en bolle. I en dyp skål blander du sammen kokosmasse og panko. Dypp kyllingen i kokosblandingen.
2.
Når det har gått 10 minutter tar du søtpoteten ut av ovnen. Plasser søtpoteten på den ene siden av stekebrettet. Legg kyllingen utover den andre siden av stekebrettet. Spre 2 ss olivenolje over kyllingen. Sett inn i ovnen igjen i 12 minutter.
3.
Ta kyllingen og søtpoteten ut av ovnen. Skru ned varmen 220 grader. Snu kyllingbitene og stek i 5 minutter til.
4.
Mens kyllingen steker lager du sausen. I en liten kjele blander du sammen finhakket hvitløk, chilisaus, 1 ss honning, granateplejuice, riseddik, soyasaus og revet ingefær. Kok opp på medium-høy varme. Kok i 5 minutter, til sausen har redusert litt og tykner.
5.
Ta kyllingen ut av ovnen. Hell over 2/3 av sausen. Spre 1 ss honning over søtpotetene. Sett tilbake i ovnen i 3 minutter.
6.
Server kyllingen og søtpoteten over ris, toppet med vårløk, sesamfrø, frøene fra granateple og resten av sausen.
7.
Sticky kylling med granatepleglaze
Serveres med honningmarinert søtpotet, ris og granateple.
#Middels #Hovedrett #Japansk #Glutenfri #Egg
Enkel
Vanskelighetsgrad
15 min
Aktiv
30 min
Passiv
45 min
Total
Lykkeoppskrifter
Se profil i appen
Ingredienser
1 stykk Søtpotet
4 spiseskje Olivenolje
2 spiseskje Honning
1 stykk Egg
600 gram Kyllingfilet
3.5 dl Kokosmasse
1.5 dl Panko
1 dl Sursøt saus
1 dl Granateplejuice
3 spiseskje Soyasaus
2 spiseskje Riseddik
1 teskje Ingefær
2 fedd Hvitløk
0 0 Salt
0 0 Pepper
0 0 Ris
1 stykk Vårløk
1 stykk Granateple
4 posjoner
bottom of page