top of page
Slik gjør du
Trinn 1
Løs saltet opp i vannet, og bland inn gjær og olje. Ha i mel og elt med maskin eller for hånd i minimum 10 minutter til en smidig deig. Dekk med plastfolie og sett til heving i ca. 45 minutter.
1.
Trinn 2
Slå luften ut av deigen og del i 6 emner. Dekk med plastfolie og hev i 45 minutter eller sett til kaldheving natten over.
2.
Trinn 3
Kjevle ut eller form hvert emne til en pizza med hendene.
3.
Trinn 4
Lag pizza: Legg på ønsket topping på hver pizza og stek i ovnen på 250 grader (eller høyere) til pizzaen er gyllen.
4.
TIPS
Begrens gjerne mengden fyll og varier mellom hvit og rød saus.
5.
Pizzadeig
Oppskrift på enkel pizzadeig med tørrgjær. Denne skal heve to ganger. Du kan gjerne også kaldheve deigen i kjøleskap for ekstra smak. For en ekte italiensk pizza, lag hjemmelaget pizzasaus og tipp med italienske oster.
#Middels #Hovedrett #Pizza
Middels
Vanskelighetsgrad
1 t
Aktiv
1 t 30 min
Passiv
2 t 30 min
Total
malinthyrhaug
Se profil i appen
Ingredienser
7 g Tørrgjær
7 dl Lunket vann
1 spiseskje Olivenolje
1 kilo Pizzamel
1 teskje Salt
4 posjoner
bottom of page