top of page
Slik gjør du
Smelt smør
1.
Ha to pakker ballerinakjeks I en blender til kjeksene blir finmalt. Ha i smeltet smør og 20 gram sukker.
2.
Kle en kakeform med bakepapir. Ha ballerinakjeks mixen i bunnen på en springform. (26 cm)
3.
Sett i kjøleskap i minst 20 minutter
4.
Pisk egg og 175 g sukker til eggedosis en bolle
5.
Pisk krem i en annen bolle og bland inn vaniljesukker og smak til med salt
6.
Ha pisket krem I eggedosisen.
7.
Finn frem en ballerinakjeks pakke og finmal halvparten. Den andre halvparten skal knuses til grove biter. Bland sammen med resten av isblandingen.
8.
Ha isblandingen i kakeformen.
9.
Finn frem den siste ballerinakjeks pakken. Sett til sides 6 kjeks. Knus resten i grove biter og ha over. De siste kjeksene setter du nedi til de former en runding.
10.
Sett den i fryseren med aluminiumsfolie over. Den er klar til servering dagen etter. Server og nyt!
11.
Ballerinakjeks iskake
Jeg er så stolt av denne oppskriften! Denne kaken smaker så godt og tar seg godt ut på kakebordet. Den har mange deilige kjeksbiter i seg og jeg personlig er spesielt glad i bunnen, og her er det mye kjeksbunn!
#Middels #Dessert #Snacks #Kake #Bursdag #17. mai #Vinter #Sommer #Vår
Middels
Vanskelighetsgrad
40 min
Aktiv
16 t
Passiv
16 t 40 min
Total
matsammen
Se profil i appen
Ingredienser
4 stk Ballerinakjeks
175 g Smør
195 g Sukker
6 stk Eggeplomme
Salt etter smak
5 dl Kremfløte
5 spiseskje Vaniljesukker
4 posjoner
bottom of page