top of page
Slik gjør du
Kjør alt i kjøkkenmaskin, dekkdeigen godt og la den heve i romtemp i 4 timer.
1.
Hvelvdeigen, del2 brødleiver og la de ligge og hvile litt før du strekker deigen utover benken og former avlange leiver som du har over i brødform. Dekk godt til og la stå i kjøl over natta. (Ble 15 timer hos meg)
2.
Dag 2 - la brødene heve ca 2 timer i romtemp før steking
3.
Varm ovnen til 250 grader - sett inn brødene med en skvett vann til damping - sett temp ned til til 200 grader og la de steke i 30 min før du setter den ned til 180 og stek i 20 min. Setter ned temp på slutten for at skorpen ikke skal bli altfor mørk og hard. Avkjøles på rist 😃
4.
Grovt surdeigsbrød med gulrot 🥕
Sunt og saftig hverdagsbrød. Perfekt for matpakken
#Enkel #Frokost #Lunsj #Vegetar #Vegan #Plantebasert #Bærekraftig #Travel hverdag #Nordisk #Glutenfri
Enkel
Vanskelighetsgrad
Aktiv
Passiv
Total
may_tonjes_surdeig
Se profil i appen
Ingredienser
200 g Raspet gulrot
250 g Surdeig
700 g Vann eller havremelk
400 g sammalt emmer
600 g Siktet spelt
1 spiseskje Salt
8 posjoner
bottom of page