top of page

Slik gjør du

Kjør alt i kjøkkenmaskin, dekkdeigen godt og la den heve i romtemp i 4 timer.

1.

Hvelvdeigen, del2 brødleiver og la de ligge og hvile litt før du strekker deigen utover benken og former avlange leiver som du har over i brødform. Dekk godt til og la stå i kjøl over natta. (Ble 15 timer hos meg)

2.

Dag 2 - la brødene heve ca 2 timer i romtemp før steking

3.

Varm ovnen til 250 grader - sett inn brødene med en skvett vann til damping - sett temp ned til til 200 grader og la de steke i 30 min før du setter den ned til 180 og stek i 20 min. Setter ned temp på slutten for at skorpen ikke skal bli altfor mørk og hard. Avkjøles på rist 😃

4.

Grovt surdeigsbrød med gulrot 🥕

Sunt og saftig hverdagsbrød. Perfekt for matpakken

#Enkel #Frokost #Lunsj #Vegetar #Vegan #Plantebasert #Bærekraftig #Travel hverdag #Nordisk #Glutenfri

Enkel

Vanskelighetsgrad

Aktiv

Passiv

Total

may_tonjes_surdeig

may_tonjes_surdeig

Se profil i appen

Ingredienser

200 g Raspet gulrot

250 g Surdeig

700 g Vann eller havremelk

400 g sammalt emmer

600 g Siktet spelt

1 spiseskje Salt

8 posjoner

bottom of page