top of page
Slik gjør du
Bak gresskaret i ovnen, 225 grader i 15-20 min
1.
Kjør så gresskar og vann sammen i en kjøkkenmaskin/blender.
2.
Ha resten av ingrediensene i kjøkkenmaskinen og kjør i 10-15 min, til deigen er deilig og elastisk
3.
Sett så deigen til side, strekk den innimellom. Se gjerne min oppskrift: surdeigsbrød steg for steg for grundig beskrivelse.
Etter 4-5 timer, del deig i 2 leiver, stram opp, ha i ver sin hevekurv og la stå kaldt over natta
4.
Neste dag: varm ovn, helst med bakestål/pizzastein til 250g, i god tid før du skal steke.
Legg så 4 snorer i mønster som vist på bildet, og legg brødet oppå. Dette er enklest om brødet kommer rett ifra kjøleskap
5.
Slik
6.
Knytt trådene sammen på toppen av brødet - skjær noen pene snitt i brødet (for å unngå at det sprekker ukontrollert)
Stek i varm ovn, 240grader i 40-50 min, gjerne med damp
7.
Surdeigsbrød med gresskar🎃
Sunt og saftig brød, perfekt for høst
#Middels #Frokost #Lunsj #Snacks #Vektreduksjon #Trening og fitness #Vegetar #Vegan #Pescatarian #Plantebasert #Bærekraftig #Lavfett #Glutenfri
Enkel
Vanskelighetsgrad
1 t
Aktiv
Passiv
1 t
Total
may_tonjes_surdeig
Se profil i appen
Ingredienser
200 g Bakt gresskar
200 g Surdeig
600 g Vann
900 g Hvetemel
100 g Sammalt spelt
1 spiseskje Salt
10 posjoner
bottom of page