top of page

Slik gjør du

Bak gresskaret i ovnen, 225 grader i 15-20 min

1.

Kjør så gresskar og vann sammen i en kjøkkenmaskin/blender.

2.

Ha resten av ingrediensene i kjøkkenmaskinen og kjør i 10-15 min, til deigen er deilig og elastisk

3.

Sett så deigen til side, strekk den innimellom. Se gjerne min oppskrift: surdeigsbrød steg for steg for grundig beskrivelse.
Etter 4-5 timer, del deig i 2 leiver, stram opp, ha i ver sin hevekurv og la stå kaldt over natta

4.

Neste dag: varm ovn, helst med bakestål/pizzastein til 250g, i god tid før du skal steke.
Legg så 4 snorer i mønster som vist på bildet, og legg brødet oppå. Dette er enklest om brødet kommer rett ifra kjøleskap

5.

Slik

6.

Knytt trådene sammen på toppen av brødet - skjær noen pene snitt i brødet (for å unngå at det sprekker ukontrollert)

Stek i varm ovn, 240grader i 40-50 min, gjerne med damp

7.

Surdeigsbrød med gresskar🎃

Sunt og saftig brød, perfekt for høst

#Middels #Frokost #Lunsj #Snacks #Vektreduksjon #Trening og fitness #Vegetar #Vegan #Pescatarian #Plantebasert #Bærekraftig #Lavfett #Glutenfri

Enkel

Vanskelighetsgrad

1 t

Aktiv

Passiv

1 t

Total

may_tonjes_surdeig

may_tonjes_surdeig

Se profil i appen

Ingredienser

200 g Bakt gresskar

200 g Surdeig

600 g Vann

900 g Hvetemel

100 g Sammalt spelt

1 spiseskje Salt

10 posjoner

bottom of page