top of page
Slik gjør du
Det er viktig at de 3 komponentene av krydder, olje og syre er til stede, for å få en god marinade, som igjen gir et mørt og smakfullt resultat.
Her er det bare opp til hver enkelt hva slags krydder og syre man vil bruke. Men anbefaler at oljen er nøytral og har minst mulig smak (eks rapsolje, solsikkeolje eller soyaolje), da den kan overdøve smaken på kjøttet litt.
Skal kjøtt ligge lenge i en marinade, kan det være lurt å ikke bruke så mye salt, da saltet kan gjøre kjøttet litt mindre saftig.
Men husk å tilsett salt etterpå!
Legg gjerne kjøttet i en pose og tøm marinaden over kjøttet.
Sett på en brødposeklip og massér kjøttet i marinaden, så alle bitene blir dekket.
La det gjerne ligge i kjøleskapet natten over, men romtemperer det helst før bruk.
Nå er det sommer å grilltid, så folkens; nå ligger alt til rette for smakfull mat.
Er det fortsatt temperaturer, hos deg, som minner om november, så ta på dunjakke og grill på tross av det.
Lykke til og…
… N Y T !
1.
Marinade
En god marinade er KOS:
«KOS» står for:
K = krydder,
O = olje
S = syre
#Enkel #Hovedrett
Enkel
Vanskelighetsgrad
15 min
Aktiv
Passiv
15 min
Total
MidttunMat
Se profil i appen
Ingredienser
Krydder etter smak
Olje etter smak
Syre etter smak
4 posjoner
bottom of page