top of page
Slik gjør du
Mat surdeigsstarteren og vent til den har hevet til omtrent dobbel størrelse. For å sjekke om surdeigen er klar til baking, kan du ta en liten ts av surdeigen og se om den flyter i vann. Dersom den gjør det, er den full av bobler og klar til baking!
1.
Finn frem og mål opp alle ingrediensene
2.
Bland mel og vann
3.
Tilsett salt
4.
Tilsett surdeigsstarter og miks sammen i en kjøkkenmaskin på lav hastighet i cirka 10 minutter
5.
Når deigen er mikset sammen, tilsetter du olivenolje og kjører deigen videre på medium hastighet i 10 minutter
6.
Dekk en ildfast form med bakepapir og smør med olje
7.
Ha deigen over i formen og dekk med plastfolie. Sett i kjøelskapet over natten, eller i omtrent 12 timer!
8.
Dagen etter tar du ut deigen fra kjøleskapet og lar den stå på benken ett par timer før du tar på topping!
9.
Ta på topping
10.
Press det ned i deigen og hell over litt ekstra olje
11.
Stek på 225 grader i 20-30 minutter!
12.
Focaccia laget på surdeig
Focaccia er et alsidig brød som kan brukes som tilbehør til det meste. Denne varianten er laget med surdeig og toppet med oliven, soltørka tomater og oregano!
#Middels #Glutenfri
Middels
Vanskelighetsgrad
30 min
Aktiv
Passiv
30 min
Total
Psyktgodt
Se profil i appen
Ingredienser
500 g Hvetemel
400 g Vann
30 g Olivenolje
10 g Salt
100 g Surdeigsstarter
4 posjoner
bottom of page