top of page
Slik gjør du
Finn frem og mål opp alle ingrediensene du trenger
1.
Ha sukker og gjær i en bolle og tilsett 3 ss fingervarmt vann
2.
La blandingen stå i 10 minutter under plastfolie. Etter 10 minutter skal det se slik ut
3.
Ha 1dl av melken og 2ss av melet i en kjele, varm opp til balndingen tykner
4.
Melblandingen skal se slik ut
5.
Ha resten av ingrediensene utenom smør i bollen med gjær og sukker
6.
Kna deigen i 10 minutter
7.
Etter 10 minutter tilsetter du kaldt smør i terninger og knar videre i 8 minutter. De siste 2 minuttene på maks hastighet så deigen slipper bollen
8.
Dekk bollen med plastfolie og la heve til dobbel størrelse
9.
Etter 30 minutter til 1 time vil deigen se slik ut
10.
Ha deigen ut på et godt melet bord, og del den opp i 8 like deler (omtrent 120g)
11.
Rull til boller og ha over på et stekebrett med bakepapir, la heve til dobbel størrelse (omtrent 30 minutter)
12.
Når hamburgerbrødene har hevet, så pensler du med egg og steker på 220 grader i 10-11 minutter!
13.
La brødene kjøle seg ned!
14.
Hamburgerbrød
Hjemmelaget hamburgerbrød kan løfte burgeren til nye høyder! Denne oppskriften gir 8 store og myke hamburgerbrød.
#Middels #Hovedrett
Enkel
Vanskelighetsgrad
30 min
Aktiv
2 t
Passiv
2 t 30 min
Total
Psyktgodt
Se profil i appen
Ingredienser
2.5 dl Melk
2 stykk Egg
450 gram Mel
100 gram Smør
0.5 pakke Gjær
3 spiseskje Sukker
1 stykk Egg til pensling
1 teskje Salt
8 posjoner
bottom of page