top of page
Slik gjør du
Ingredienser til deigen
1.
Bruk kjøkkenmaskin og rør gjæren ut i lun melk og mozzarella lake med deig kroken.
Tilsett Tipo mel og egg og elt videre med lav hastighet.
2.
Tilsett salt, sukker og mykt smør og elt videre ca 10 min ved middels hastighet
3.
Legg deigen på et meldrysset bord og fold den et par ganger. Smør en skål med litt olje og legg deigen til heving i skålen med et fuktig klede over i ca 20 min. Jeg lar deigen heve i ovnen med lyset på. Da blir temperaturen jevn.
4.
Smelt smør og pizzakrydder i en liten gryte. Legg deigen på et meldrysset bord og del deigen i ca 12 like store deler. Form til til boller og legg dem på bakepapir på en bakeplate. Smør bollene med det smeltede pizza-smøret og valmuefrø. Sett dem til heving i 30 min.
Jeg legger en annen bakeplate over for å få en jevn heving.
Bakes ved 200 grader varmluft i 10- 15 min
5.
12 stykker meget fluffy burgerboller.
6.
Burgerboller
Veldig fluffy
#Enkel
Enkel
Vanskelighetsgrad
20 min
Aktiv
1 t
Passiv
1 t 20 min
Total
Siw
Se profil i appen
Ingredienser
2 dl Mozzarella lake
1 dl Melk
50 gram Gjær
450 gram Tipo "00" hvetemel
1 stykk Egg
1 teskje Salt
1 teskje Sukker
75 gram Smør
50 gram Smør
2 spiseskje Pizzakrydder
0 0 Valmuefrø
0 0 Olje
6 posjoner
bottom of page