top of page
![](https://firebasestorage.googleapis.com/v0/b/foodit-965b3.appspot.com/o/recipePictures%2F69442f14-44a7-44f7-890d-42530b657895-1640809962585.jpg?alt=media)
Slik gjør du
Ingredienser
1.
Dag 1: Bland surdeig og salt i vannet. Tilsett resten av ingrediensene. Rør det godt i kjøkkenmaskinen og la det stå i ovnen med lys på i ca 8 timer. Jeg lar det stå over natten.
2.
Dag2: Bland i resten av ingrediensene og kjør det godt i kjøkkenmasinen. La deigen heve, overdekke med et fuktig klede,i ovnen med lys på, i ca 5 timer.
Du kan også erstatte noen av frøene med Chiafrø.
3.
Pensle 3- 4 brødformer med Sesamolje og fyll deigen i. La heve i ca 2 timer.
Snitt litt i brødene og pensle dem med sesamolje.
Bakes ved 180 gr i ca 1t 30 min, nederst i ovnen ved over- og unde- varme
4.
God fornøyelse!!
5.
Dansk rugbrød
Mitt fantastiske danske rugbrød, bagt med surdeig.
Godt under lun leverpostei, sild osv.
De «knækkede rugkærner» kjøper jeg i Danmark!!
#Middels #Frokost #Lunsj
Middels
Vanskelighetsgrad
1 t 30 min
Aktiv
13 t
Passiv
14 t 30 min
Total
![Siw](https://firebasestorage.googleapis.com/v0/b/foodit-965b3.appspot.com/o/profilePictures%2F008c6c75-c7d1-4d2f-95c7-32bf0ba26209-1647763205367.jpg?alt=media)
Siw
Se profil i appen
Ingredienser
300 g Surdeig
0.9 dl Vann, lunket
0.33 liter Øl, mørkt
3 spiseskje Salt, maldon
500 g Rugmel, sammalt fint
333 g Knekkede Rugkjærner
3 spiseskje Akasiehonning
0.33 liter Øl, mørkt
500 g Rugmel, samnalt grovt
330 g Linfrø
330 g Sesamfrø
125 g Solsikkekjerner
125 g Gresskarkjerner
1 spiseskje Rosmarin, frisk hakket
10 posjoner
bottom of page