top of page
Slik gjør du
Ingredienser
1.
Elgkjøttet er veldig tørt og har ingen fett. Elgkjøttet renskjæres for sener og skjæres i ca tern på ca 4 cm.
Legg kjøtt, vin, hvitløk og bouquet garni i en stor gryte/ bolle.
Sett det kjølig i minst 4 timer.
Deretter tas kjøttet opp av marinaden og la det renne av.
Ta vare på marinaden og bouquet garni.
2.
Ha løk, porre, gulerot og bouquet garni i en gryte (jeg bruker en ildfast gryte m låkk som kan settes i ovnen) og la det surre i ca 10 min under omrøring i litt av smørret.
3.
Tørk overskytende veske av kjøttet og stek det (på sterk varme, til det er brunet) porsjonsvis i en del av smørret.
Ha kjøttet over i gryta til løken og gulerøttene.
Kok ut gryta med marinaden i ca 2 min.
Hell marinaden over i gryta til kjøttet og grønnsakene.
4.
Sett gryta, med låkk, i ovnen ved 160 grader i
ca 3 1/2 time
Rør om av og til og tilsett mere væske ( vann og rødvin) ved behov.
Kan tilsettes maizena mel hvis en ønsker en tykkere saus.
5.
Stek bacon og sjalotteløk i smør i ca 10 min til løken er myk og blank.
Ha det over i gryta til kjøttet når det gjenstår 1/2 time av steketiden.
6.
Brun champignonen i litt smør og ha dem over i gryta når det gjenstår ca 1/2 time av steketiden.
7.
La elg-bourguignonen få ca 1/2 time til, med låkk, i ovnen. Fjern bouquet garni’en.
Smak til med salt og pepper.
Evt litt oksebuljong og rødvinseddike hvis ønskelig
8.
Server med hjemmelaget potetmos. Gjerne «martin og mat» sin.
9.
Elg Bourguignon
Fantastisk måte å bruke det tørre elg-kjøttet på!
#Middels #Hovedrett #Kjøtt #Gryterett
Enkel
Vanskelighetsgrad
2 t
Aktiv
4 t
Passiv
6 t
Total
Siw
Se profil i appen
Ingredienser
1.5 kilo Elgkjøtt
1 flaske Rødvin, gjerne Bourgogne m lavt sukkerinnhold
4 fedd Hvitløksfedd, knust
1 bunt Bouquet garni, frisk rosmarin, timian, salvie ol
100 g Smør
1 stk Porreløk, hakket
1 stk Løk, hakket
2 stk Gulrøtter
0 0 Maizenamel
350 g Bacon i tern
340 g Sjalotteløk, hakket
250 g Champignon, små hakket
0 0 Maldon salt
0 0 Pepper, friskkvernet
0 0 Rødvinseddik
0 0 Oksebuljong
6 posjoner
bottom of page