top of page
Slik gjør du
Ingredienser. NB: alle ingrediensene må være kalde. Jeg setter blandebollen i fryseren 1/2 t før bruk
1.
Her har jeg brukt lange og lysing. Skåret i tern
2.
Kvern fisken grovt med salt
3.
Ha fisken i kjøkkenmaskinen og tilsett egg. Kjør med lav hastighet i ca30 sek
4.
Tilsett muskat og bland i ca10sek
5.
Tilsett hakket purre og friskkvernet pepper og bland i ca 5 sek
6.
Bland inn fløten i ca 10 sek
7.
Bland i potetmel og la deigen hvile kjølig noen minutter.
8.
Bland smør og olje på stekepannen. Form kakene med en skje dyppet i kaldt vann. Det er også smart å ha vann på håndflaten man former med. Stek kakene ca 4 min på hver side ved middels varme.
9.
Server med Dijon sennep og mine burgerboller.
Velbekomme!
10.
Farmors fiskekaker
Smaksrike, luftige fiskekaker med muskat og purre. Her servert med dijon sennep og mine « fluffie» burgerboller.
#Middels #Hovedrett #Egg #Fisk #Melk #Tradisjonell #Nordisk
Enkel
Vanskelighetsgrad
1 t
Aktiv
20 min
Passiv
1 t 20 min
Total
Siw
Se profil i appen
Ingredienser
1.4 kilo Fisk, hvit
3 teskje Salt, maldon
2 stk Egg
2 spiseskje Muskat
6 dl Kremfløte
2 spiseskje Potetmel
2 spiseskje Purre, hakket
Pepper, nykvernet etter smak
3 spiseskje Smør
3 spiseskje Olivenolje
6 posjoner
bottom of page