top of page
Slik gjør du
Rens de ferske rekene. Skjær laksefileten og den hvite fisken i biter. Her har jeg brukt lange, men torsk, lysing ol er også godt.
Bland hvitvinen og fiskekraften i en bolle.
1.
Skjær aromasoppen i biter, hakk selleristilk, sjalotteløk purre og hvitløk
2.
Smelt smørret i en stor gryte. Ha i sjalotteløk, purre, selleri og hvitløk og la det surre i ca 7 min, på middels varme, til grønnsakene er blitt så vidt myke og glassklare. Må ikke bli brun.
Ha i aromasoppen og la det surre videre i ca 5 min.
3.
Skrubb blåskjellene. Kast skjellene som er åpne og som ikke lukker seg når du banker dem lett mot bordplate.
Hell hvitvin- og fiskekraft-blandingen i er stor gryte og la det koke opp. Ha i blåskjellene og la dem trekke i ca 5 min under lokk. Rist av og til på gryten.
Hell blåskjellene deretter i en finmasket sikte som er plassert i en bakebolle. Gjem kokekraften til senere.
Kast de blåskjellene som ikke har åpnet seg.
4.
Hell den silte kokekraften opp i gryten med grønnsaker og tilsett laurbærbladene. La det koke opp, forsiktig.
5.
Ha i laks, hvit fisk og reker. Gjem noen reker til servering. La det trekke i ca 3 min. Bland i kremfløte og blåskjell og la det trekke i ca 2 min. Må ikke koke !!
Smak til med Maldonsalt og friskkvernet pepper
6.
Pynt med reker og persille. Server med et glass god Chardonnay.
Velbekomme!!
7.
Fransk fiskesuppe
Vinforslag: Denne kraftige fiskesuppen med mye smak krever en smaksrik tørr hvitvin. En god kombinasjon vil være en Chardonnay med et snev av eik. Toppvalg vil være en hvit Bourgogne.
Suppen kan med hell serveres med hjemmelagd aioli fra «Psyktgodt» og fluffy burgerboller ( bytt ut pizzakrydderet med en mildere krydderurt) fra «Siw».
#Middels #Hovedrett #Fransk #Fisk #Melk
Middels
Vanskelighetsgrad
2 t
Aktiv
30 min
Passiv
2 t 30 min
Total
Siw
Se profil i appen
Ingredienser
300 gram Laksefilet, skinnfri
450 gram Hvit fisk, skinnfri
20 stykk Reker, ferske
3 dl Tørr hvitvin
3 dl Fiskekraft
2 fedd Hvitløk
2 stykk Sjalotteløk
2 stykk Selleristilk
300 gram Aromasopp
50 gram Smør
2 stykk Laurbærblad
20 stykk Blåskjell
4 dl Kremfløte
0 0 Persille
0 0 Maldon saltflak
0 0 Pepper, friskmalt
6 posjoner
bottom of page