top of page
Slik gjør du
Ingredienser
1.
Smelt smøret i en stor gryte og surr løken heri til den blir litt karamellisert. Dette tar ca 20 min.
2.
Ha melet i løkblandingen og rør godt til melet er jevnet i løken. La det koke opp.
3.
Ha i de hakkede hvitløksfeddene
4.
Spe med hvitvin og kraft under onrøring.
5.
Tilsett lauvbærblad, timian, pepper og salt.
La suppen småkoke under låkk i ca 25 min.
Sett ovnen på grill
6.
Rist brødskivene under grillen. Jeg rister dem i brødristeren. Legg to skiver i bunnen av hver suppeskål
7.
Øs suppen over brødet
8.
Fordel revet ost over
9.
Gratiner suppen under grillen til osten er sneltet og har fått farge. Pass på!!
10.
Fransk løksuppe
Enkel og smaksrik varmende suppe. Gratineres i ovnen under grillen. Ekstra god med er glass kjølig, tørr hvitvin.
#Enkel #Hovedrett #Travel hverdag #Glutenfri #Tradisjonell #Fransk #Vinter #Høst
Enkel
Vanskelighetsgrad
20 min
Aktiv
50 min
Passiv
1 t 10 min
Total
Siw
Se profil i appen
Ingredienser
60 g Smør
725 g Løk
3 fedd Hvitløk
45 g Hvetemel
1 liter Kraft, kylling
1 liter Kraft,okse
2 stk Laurbærblad
12 skive Brød, baguett
120 g Ost, Gruyere, revet
1 bunt Timian, frisk
Pepper, friskkvernet etter smak
Salt, Maldon etter smak
6 posjoner
bottom of page