top of page

Slik gjør du

Ingredienser

1.

Hakk rødløk og hvitløk. Varm halvparten av olivenoljen og surr løkblandingen i 5 min til de er myke.

2.

Ha lammekjøttdeigen i løkblandingen og la det surre i ca 5 min til det har fått farge.
Her kan man med hell også bruke en kjøtteigs-blanding av kalv- og svinekjøtt.

3.

Del auberginene, paprikaene og squashene på langs og skjær toppene av tomatene. Hul ut fruktkjøttet av grønnsakene. Ha tomatsaften i en bolle sammen med det grovthakketede tomatkjøttet.
Fruktkjøttet til auberginene og squashene finhakkes.
Pensle auberginene og squashene med olje.
Varm ovnen til 180 grader og smør en ildfast form med olje og ha i litt vann i formen.

4.

Ha det finhakkete fruktkjøttet fra auberginene og sqashene i kjøttdeig-/løk-blandingen. La dette surre i ca 5 min.

5.


Hell tomat-saften/-fruktkjøttet i kjøttdeigs-blandingen sammen med tomatpureen.
La blandingen surre i 10 min. Rør av og til.

6.

Ta gryten av varmen og bland i revet parmesan

7.

Ha i brødkrummer

8.

Ha i hakket persille. Smak til med timian, friskkvernet pepper og Maldonsalt

9.

Hell hvitvinen i blandingen og la den surre i 10 min.
Rør av og til.

10.

Fordel kjøttblandingen i grønnsakene, legg toppene tilbake på tomatene og pensle med resten av olivenoljen.
Sett formen inn i ovnen ved 180 grader i ca 45 min.

11.

Fyldte grønnsaker fra Provence

Auberginer, squash, tomater og modne paprika fyldt kjøttdeig og mange gode franske smaker

#Middels #Lunsj #Hovedrett #Kjøtt #Grønnsaker #Fransk #Sommer

Middels

Vanskelighetsgrad

40 min

Aktiv

45 min

Passiv

1 t 25 min

Total

Siw

Siw

Se profil i appen

Ingredienser

500 g Lammekjøttdeig

4 stk Tomater, biff

2 stk Auberginer, små

2 stk Squash, små

2 stk Paprika, modne

2 stk Rødløk

3 fedd Hvitløk

6 spiseskje Olivenolje

2 spiseskje Tomatpure

1 dl Hvitvin, tørr

2 spiseskje Persille

100 g Parmesanost

100 g Brødkrummer

Timian etter smak

Pepper, friskkvernet etter smak

Salt, Maldon etter smak

4 posjoner

bottom of page