top of page
Slik gjør du
Ingrediensene:
1.
Alle ingrediensene bør ha samme temperatur.
Svine-kjøttdeigen kjøres seig med saltet.
2.
Spe med fløten, litt etter litt. Deigen må bli seig mellom hver speing.
3.
Tilsett potetmel og krydder
4.
Ha i eggeplommene og elt til alt er godt blandet.
5.
Tilsett medisterfarsen og elt godt igjennom
6.
Så er det tid for prøvesmaking!
Stek en prøve kake
Tilsett mer krydder hvis nødvendig, men pass på saltet!
7.
Dypp en stor skje i vann og form kakene i den andre hånden og skjeen.
Stek ved middels varme i ca 4 min på hver side, deretter 1 min på hver av de to smale sidene.
8.
Server på dansk rugbrød med juleøl og juleakvavitt til.
God Jul og velbekomme
9.
Mormors medisterkaker.
Snart er det jul og jule tradisjoner fra barndommen er viktige å opprettholde! Jeg lager dobbel posjon medisterkaker da det forsvinner en del til smaksprøver under tilberedningen🥰
Jeg serverer bl.a dem til julelunsjen. Smager fantastisk på mitt danske rugbrød, sammen med juleøl og juleakvavitt
#Middels #Lunsj #Hovedrett #Egg #Melk #Tradisjonell #Kjøtt #Nordisk #Vinter
Enkel
Vanskelighetsgrad
1 t 30 min
Aktiv
4 min
Passiv
1 t 34 min
Total
Siw
Se profil i appen
Ingredienser
1.2 kilo Kjøttdeig av svin
1.2 kilo Medisterfarse
2.5 teskje Salt,maldon
1 teskje Pepper, friskkvernet
0.75 teskje Muskatnøtt, friskkvernet
0.5 teskje Ingefær,
5 dl Fløte
4 spiseskje Potetmel
4 stk Eggeplommer
6 posjoner
bottom of page