top of page
Slik gjør du
Finn frem ingrediensene. Paprika eller Fennikel hvis man ønsker det.
1.
Skjær auberginen og tomatene i tynne skiver. Hakk de andre ingrediensene.
Paprika og Fennikel hvis ønskelig.
2.
Riv osten grovt på rivjern.
3.
Svits aubergineskivene, ved svak varme, i olje på begge sider til de er gjennomtrukket. De må ikke brunes. Det kan virke som veldig mye olje, men dette er det eneste fettstoffet i retten. Legg aubergineskivene på kjøkkenrull for å fjerne overflødig olje.
4.
Legg squash, løk og evt paprika eller fennikel, i bunnen av en ildfastform. Ha på salt og pepper.
5.
Legg på tomatskivene, tett i tett. Ha på salt og pepper
6.
Legg de svitsede aubergineskivene tett i tett oppå tomatene og dryss på osten tett i tett
7.
Stek ved 175 grader i 45 min.
8.
Ratatouille, stekt i ovnen.
Kan serveres som tilbehør til f.eks kylling og fisk.
Også god som selvstendig rett med godt brød til!
#Enkel #Lunsj #Hovedrett #Travel hverdag
Enkel
Vanskelighetsgrad
25 min
Aktiv
45 min
Passiv
1 t 10 min
Total
Siw
Se profil i appen
Ingredienser
1 stykk Squash
1 stykk Aubergine
1 stykk Purreløk
0 0 Paprika, rød eller gul
4 stykk Bifftomater
0 0 Fennikel
0 0 Ost, gul Norwegia
0 0 Parmesan
0 0 Salt, Maldon
0 0 Pepper, friskkvernet
0 0 Olje til steking.
4 posjoner
bottom of page