top of page

Slik gjør du

Soppsuppe Ingredienser :

1.

Hakk soppen. Varm olivenolje og smør i en gryte.
Ha i soppen og sauter denne ved høy varme til den begynner å få fin farge. Sett ned varmen til middels

2.

Hakk sjalotteløk, hvitløk, selleristang. Tilsett dette i soppen. Ha i timian og la det sautere videre i 2-3 min.
Tilsett sherryen og grønnsakskraften og kok i 10 min.

3.

Ha i creme fraich og kjør blandingen glatt med en stavmixer. Smak til med salt og pepper.

Topping: Hakk sopp, purre og gressløk. Varm olivenolje og smør i en gryte og stek den ved høy varme til den får fin farge. Skru varmen bed til middels. Tilsett purreløken og la det sautere videre i 2-3 min. Smak til med salt og pepper og ha i gressløken helt til slutt før du topper suppen rett før servering.

4.

Ingredienser grønnsakskraft:

5.

Grovhakk alle grønnsakene

6.

Varm olivenolje i en gryte og ha i alle hakkede grønnsakene og sauter dem lett uten at de tar farge i 2-5 min. Ha i eplesidereddik/hvitvin, lauvbærblad, pepperkorn og vann. Kok opp og la det trekke ca 1 time før du siler kraften gjennom en finmasket si.

NB: 8 dl brukes til soppsuppe. Resten kan fryses i mindre porsjoner til senere bruk.

7.

Soppsuppe

Denne fantastiske soppsuppen har vi spist på restauranten «Til Stede mat og mer» i Kristiansand!
Her lager vi den på hjemmelaget grønnsakskraft, oppskrift fra samme restaurant.

#Enkel #Lunsj #Hovedrett #Tradisjonell #Grønnsaker

Enkel

Vanskelighetsgrad

45 min

Aktiv

10 min

Passiv

55 min

Total

Siw

Siw

Se profil i appen

Ingredienser

4 spiseskje Olivenolje, extra virgin

3 stk Løk

1 bunt Selleristang

6 stk Gulerøtter

5 fedd Hvitløk

2 dl Eplecidereddik/hvitvin

2 liter Vann

2 stk Lauvbærblade

3 stk Pepper, hele korn

1 dl Sherry, tørr

2 dl Creme fraiche

Salt, maldon etter smak

Pepper,friskkvernet etter smak

4 posjoner

bottom of page