top of page
Slik gjør du
Soppsuppe Ingredienser :
1.
Hakk soppen. Varm olivenolje og smør i en gryte.
Ha i soppen og sauter denne ved høy varme til den begynner å få fin farge. Sett ned varmen til middels
2.
Hakk sjalotteløk, hvitløk, selleristang. Tilsett dette i soppen. Ha i timian og la det sautere videre i 2-3 min.
Tilsett sherryen og grønnsakskraften og kok i 10 min.
3.
Ha i creme fraich og kjør blandingen glatt med en stavmixer. Smak til med salt og pepper.
Topping: Hakk sopp, purre og gressløk. Varm olivenolje og smør i en gryte og stek den ved høy varme til den får fin farge. Skru varmen bed til middels. Tilsett purreløken og la det sautere videre i 2-3 min. Smak til med salt og pepper og ha i gressløken helt til slutt før du topper suppen rett før servering.
4.
Ingredienser grønnsakskraft:
5.
Grovhakk alle grønnsakene
6.
Varm olivenolje i en gryte og ha i alle hakkede grønnsakene og sauter dem lett uten at de tar farge i 2-5 min. Ha i eplesidereddik/hvitvin, lauvbærblad, pepperkorn og vann. Kok opp og la det trekke ca 1 time før du siler kraften gjennom en finmasket si.
NB: 8 dl brukes til soppsuppe. Resten kan fryses i mindre porsjoner til senere bruk.
7.
Soppsuppe
Denne fantastiske soppsuppen har vi spist på restauranten «Til Stede mat og mer» i Kristiansand!
Her lager vi den på hjemmelaget grønnsakskraft, oppskrift fra samme restaurant.
#Enkel #Lunsj #Hovedrett #Tradisjonell #Grønnsaker
Enkel
Vanskelighetsgrad
45 min
Aktiv
10 min
Passiv
55 min
Total
Siw
Se profil i appen
Ingredienser
4 spiseskje Olivenolje, extra virgin
3 stk Løk
1 bunt Selleristang
6 stk Gulerøtter
5 fedd Hvitløk
2 dl Eplecidereddik/hvitvin
2 liter Vann
2 stk Lauvbærblade
3 stk Pepper, hele korn
1 dl Sherry, tørr
2 dl Creme fraiche
Salt, maldon etter smak
Pepper,friskkvernet etter smak
4 posjoner
bottom of page