top of page
Slik gjør du
Ingredienser
1.
Lasagne platene blansjeres i lettsaltet vann tilsatt litt olje i ca 8 min. Legg dem forsiktig, hver for seg, på et kjøkkenhåndkle og dupp dem tørre
2.
Kom den frosne spinaten i en gryte med litt smør og la den smelte ved svak varme i ca 5 min. Bland deretter inn Cottage cheese og litt salt. La blandingen putre ca 5 min
3.
Hakk grønnsakene fint og stek gulerot, løk og selleri lett i olje. Champignonen brunes lett på tørr stekepanne og blandes deretter i grønnsaksblandingen.
4.
Skjær tomatene i båter og ha dem i grønnsaksblandingen sammen med sitronsaft, timian, lauvbærblad, muskatnøtt, salt, pepper og tomatpure.
Damp blandingen uten låkk til væsken er redusert.
5.
Smelt smøret i en gryte. Visp inn melet litt etter litt i ca 1 min til en jevn blanding. Tilsett melken litt etter litt og pisk blandingen blank mellom hver gang det tilsettes melk.
La den putre ca 2 min og smak til med salt og pepper.
6.
Smør et ildfast fat med smør. Fra bunnen: Bechamelsaus, lasagneplater, grønnsaksblanding, spinatblanding, revet ost. Dette gjetas to ganger. Til sist drysses med rikelig revet ost.
7.
Varm ovnen til 215 gr varmluft i ca 30 min
8.
Vegetar lasagne
Farfars vegetar lasagne overrasker alle. Ingen kan gjette at denne lasagnen er uten kjøtt !!
#Middels #Hovedrett #Barnvennlig #Familie #Glutenfri #Melk #Pasta #Grønnsaksrett #Grønnsaker #Italiensk
Middels
Vanskelighetsgrad
1 t
Aktiv
25 min
Passiv
1 t 25 min
Total
Siw
Se profil i appen
Ingredienser
40 g Smør
4 spiseskje Mel
6 dl Helmelk
Salt, Maldon etter smak
Muskatnøtt, revet etter smak
Pepper etter smak
1 stk Løk, stort
250 g Champignon
2 stk Selleri, stilk
4 stk Tomater
2 teskje Sitronsaft
Timian etter smak
2 stk Lauvbærblad
Muskatnøtt, revet etter smak
2 spiseskje Tomatpure
Salt, Maldon etter smak
Pepper, friskkvernet etter smak
Olje etter smak
4 posjoner
bottom of page