top of page
Slik gjør du
Bland sammen mel, gjær og lunket vann. Tilsett olivenoljen. Om du ønsker litt mer smak i focaccian, kan du tilsette ca 1 ss trøffelolje.
La deigen elte i ca 10 min.
1.
La deigen heve på et lunt sted i minimum 30 min.
2.
Finn frem en langpanne med bakepapir. Trykk deigen ut på langpannen med fingrene.
3.
Hell over olivenolje og press «hull» med fingrene. Strø over havsalt og timian (eller foretrukket krydder, eks. Rosmarin)
4.
Om du ønsker en luftig og høy versjon, la etterheve i ca 45 min.
5.
Ønsker du en lavere og litt mer kompakt focaccia (som på bildet), hopp over steg 5.
Sett stekeovnen på 200 grader og vent til den har nådd ønsket temperatur. Stek focacciaen i ca 30 min.
Avkjøles på rist.
6.
Focaccia med trøffelolje
Focaccia med trøffelolje er en spennende variant av focaccia. Kan nytes alene, eller med for eksempel spekemat.
#Enkel #Lunsj #Hovedrett #Snacks #Brød
Enkel
Vanskelighetsgrad
15 min
Aktiv
1 t 45 min
Passiv
2 t
Total
ThereseFlovikholm
Se profil i appen
Ingredienser
1 kilo Mel
1 pakke Tørrgjær
6 dl Vann
1 dl Olivenolje
1 spiseskje Salt
Timian etter smak
Trøffelolje etter smak
10 posjoner
bottom of page