top of page
BrodreneMat
Se profil i appen
🐀 Ratatouille
Ratatouille, eller Confit Byaldi, som det egentlig heter fikk sin renesanse gjennom filmen «Ratatouille». Denne klassiske franske retten passer perfekt til lyst kjøtt eller fisk (og om høsten)
#Middels #Hovedrett #Familie #Gourmet #Vegetar #Vegan #Plantebasert #Bærekraftig #Lavfett #Diabetes #Lavkalori #Tradisjonell #Grønnsaksrett #Grønnsaker #Siderett #Fransk #Høst
Middels
Vanskelighetsgrad
35 min
Aktiv
2 t
Passiv
2 t 35 min
Total
Ingredienser
2 stk Hvit/gul Zucchini
2 stk Grønn Zucchini
6 stk Store tomater
1 bunt Gressløk
2 stk Aubergine
2 fedd Hvitløk
2.5 dl Rødvin (valgfritt)
2 spiseskje Tomatpuré
250 g Cherrytomat
Timian (fersk eller tørket) etter smak
Pepper etter smak
2 teskje Salt
4 posjoner
Slik gjør du
Kutt gul og rød paprika i to. Ta ut stil og frø. Sett de halve paprikaene på en rist, og inn i ovnen på 220 grader i 30 min til skallet tar farge
1.
Mens paprikaen står i ovnen, finhakker du en rødløk og steker på middels/svak varme med litt olje. Løken må ikke ta farge, men bli blank.
Tilsett finhakket hvitløk og stek i 20 sekund, før du tilsetter vinen og lar det koke inn i 15-20 min
2.
Når vinen har kokt inn, tilsetter du tomatpuré og steker i 2 minutter før du hiver i cherrytomat som er kuttet i to. La stå på medium varme i 10-15 minutter før du legger i paprikaen. Kjør med stavmikser til det blir en saus.
Smak til med timian, salt og pepper, og la stå på svak varme
3.
Med en mandolin, kutt zucchini og aubergine i ca 2mm tykke skiver. Får du til å kutte tomatene på mandolin er det flott. Det klarte ikke vi. Vi måtte kutte tomatene med kniv.
4.
Legg et tynt lag med saus i en panne (som kan stå i ovnen), eller en ildfast form.
Legg zucchini, tomat og aubergine etterhverandre i pannen.
5.
Ha olje i en skål, sammen med finhakket hvitløk, salt og pepper. Med en skje, dryss det over auberginen, tomat og zucchinien.
6.
Legg et bakepapri over formen, med et hull i midten, og stek ratatouillen i 90min på 150 grader (over og undervarme)
7.
Bon appetitt 👌
8.
bottom of page