top of page
matsammen
Se profil i appen
Ballerinakjeks iskake
Jeg er så stolt av denne oppskriften! Denne kaken smaker så godt og tar seg godt ut på kakebordet. Den har mange deilige kjeksbiter i seg og jeg personlig er spesielt glad i bunnen, og her er det mye kjeksbunn!
#Middels #Dessert #Snacks #Kake #Bursdag #17. mai #Vinter #Sommer #Vår
Middels
Vanskelighetsgrad
40 min
Aktiv
16 t
Passiv
16 t 40 min
Total
Ingredienser
4 stk Ballerinakjeks
175 g Smør
195 g Sukker
6 stk Eggeplomme
Salt etter smak
5 dl Kremfløte
5 spiseskje Vaniljesukker
4 posjoner
Slik gjør du
Smelt smør
1.
Ha to pakker ballerinakjeks I en blender til kjeksene blir finmalt. Ha i smeltet smør og 20 gram sukker.
2.
Kle en kakeform med bakepapir. Ha ballerinakjeks mixen i bunnen på en springform. (26 cm)
3.
Sett i kjøleskap i minst 20 minutter
4.
Pisk egg og 175 g sukker til eggedosis en bolle
5.
Pisk krem i en annen bolle og bland inn vaniljesukker og smak til med salt
6.
Ha pisket krem I eggedosisen.
7.
Finn frem en ballerinakjeks pakke og finmal halvparten. Den andre halvparten skal knuses til grove biter. Bland sammen med resten av isblandingen.
8.
Ha isblandingen i kakeformen.
9.
Finn frem den siste ballerinakjeks pakken. Sett til sides 6 kjeks. Knus resten i grove biter og ha over. De siste kjeksene setter du nedi til de former en runding.
10.
Sett den i fryseren med aluminiumsfolie over. Den er klar til servering dagen etter. Server og nyt!
11.
bottom of page