top of page
matsammen

matsammen

Se profil i appen

Ballerinakjeks iskake

Jeg er så stolt av denne oppskriften! Denne kaken smaker så godt og tar seg godt ut på kakebordet. Den har mange deilige kjeksbiter i seg og jeg personlig er spesielt glad i bunnen, og her er det mye kjeksbunn!

#Middels #Dessert #Snacks #Kake #Bursdag #17. mai #Vinter #Sommer #Vår

Middels

Vanskelighetsgrad

40 min

Aktiv

16 t

Passiv

16 t 40 min

Total

Ingredienser

4 stk Ballerinakjeks

175 g Smør

195 g Sukker

6 stk Eggeplomme

Salt etter smak

5 dl Kremfløte

5 spiseskje Vaniljesukker

4 posjoner

Slik gjør du

Smelt smør

1.

Ha to pakker ballerinakjeks I en blender til kjeksene blir finmalt. Ha i smeltet smør og 20 gram sukker.

2.

Kle en kakeform med bakepapir. Ha ballerinakjeks mixen i bunnen på en springform. (26 cm)

3.

Sett i kjøleskap i minst 20 minutter

4.

Pisk egg og 175 g sukker til eggedosis en bolle

5.

Pisk krem i en annen bolle og bland inn vaniljesukker og smak til med salt

6.

Ha pisket krem I eggedosisen.

7.

Finn frem en ballerinakjeks pakke og finmal halvparten. Den andre halvparten skal knuses til grove biter. Bland sammen med resten av isblandingen.

8.

Ha isblandingen i kakeformen.

9.

Finn frem den siste ballerinakjeks pakken. Sett til sides 6 kjeks. Knus resten i grove biter og ha over. De siste kjeksene setter du nedi til de former en runding.

10.

Sett den i fryseren med aluminiumsfolie over. Den er klar til servering dagen etter. Server og nyt!

11.

bottom of page