top of page
Anders
Se profil i appen
Butter chicken
En klassisk indisk rett
#Middels #Hovedrett #Gryterett #Kjøtt #Indisk
Middels
Vanskelighetsgrad
1 t
Aktiv
Passiv
1 t
Total
Ingredienser
2 stk Kyllingfilet
60 g Smør
2 teskje Garam Masala
2 teskje Paprikapulver
2 teskje Malt koriander
1 spiseskje Finhakket frisk ingefær
0.25 teskje Chilipulver
1 stk Kanelstang
6 stk Knust kardemommekapsler
350 g Tomatpuré
1 spiseskje Sukker
60 g Yoghurt
1.25 dl Fløte
1 spiseskje Sitronsaft
2 posjoner
Slik gjør du
Kutt kyllingfileet i store biter. Stek kyllingen i litt olje på høy varme i ca 4 min. Ta kyllingen ut av pannen og senk temperaturen
1.
Smelt smør i pannen til det blir til ghi. Ha i garam masala, paprikapulver, koriander, ingefær, chilipulver, kanelstang og kardemomme og rørstek i 1 min, eller til det dufter. Legg kyllingkjøttet tilbake i woken, og bland slik at kjøttet dekkes med krydderet
2.
Ha i tomat og sukker, og la det småkoke under omrøring i 15 minutter, eller til kjøttet er mørt og sausen tykner
3.
Ha i yoghurt, fløte og sitronsaft, og la det småkoke i 5 minutter, eller til sausen har tyknet. Server med ris og naanbrød
4.
bottom of page