top of page
Siw
Se profil i appen
Danske Varme hveder
Varme hveder er en dansk tradisjon. Man spiser dem dagen før Store Bededag.
Deles i tre, på tvers, og ristes. «Da har morgenstund gull i munn»
#Enkel #Frokost #Lunsj #Barnvennlig #Familie #Glutenfri #Egg #Tradisjonell #Korn #Boller #Nordisk #Påske
Enkel
Vanskelighetsgrad
30 min
Aktiv
1 t 15 min
Passiv
1 t 45 min
Total
Ingredienser
175 g Hvete,Helkorn
4 dl Vann
25 g Smør
4 dl Melk
1 dl Youghurt, gresk
50 g Gjær
2 teskje Sukker
1 teskje Salt, Maldon
1 stk Egg
850 g Hvetemel
0.5 teskje Kardemomme
6 posjoner
Slik gjør du
Ingredienser
1.
Ha vann og hvetekornene i en gryte og la det koke ca 10-15 min til vannet er nesten kokt inn
2.
Ta gryten av varmen og smelt smørret i balndingen
3.
Ha blandingen i kjøkkenmaskinen og bland i melken
4.
Ha i yoghurten og løs opp gjæren i blandingen. Ha i resten av ingrediensene og elt deigen godt.
Den er litt klissete
5.
La deigen heve i ca 45 min
6.
Form deigen, evt med litt mere mel, til ca 15 boller og legg dem tett i et ildfast fat ( ca 30x35 cm) med høye kanter.
7.
Etterhev bollene på et lunt sted i ca 15 min.
Bakes midt i ovnen ved 200 gr i ca 15-20 min
8.
Før servering skal bollene deles på tvers i 2-3 deler og ristes. Server med god ost og min ripsgele!
Velbekomme!
9.
bottom of page