top of page
Siw
Se profil i appen
Elg Bourguignon
Fantastisk måte å bruke det tørre elg-kjøttet på!
#Middels #Hovedrett #Kjøtt #Gryterett
Enkel
Vanskelighetsgrad
2 t
Aktiv
4 t
Passiv
6 t
Total
Ingredienser
1.5 kilo Elgkjøtt
1 flaske Rødvin, gjerne Bourgogne m lavt sukkerinnhold
4 fedd Hvitløksfedd, knust
1 bunt Bouquet garni, frisk rosmarin, timian, salvie ol
100 g Smør
1 stk Porreløk, hakket
1 stk Løk, hakket
2 stk Gulrøtter
0 0 Maizenamel
350 g Bacon i tern
340 g Sjalotteløk, hakket
250 g Champignon, små hakket
0 0 Maldon salt
0 0 Pepper, friskkvernet
0 0 Rødvinseddik
0 0 Oksebuljong
6 posjoner
Slik gjør du
Ingredienser
1.
Elgkjøttet er veldig tørt og har ingen fett. Elgkjøttet renskjæres for sener og skjæres i ca tern på ca 4 cm.
Legg kjøtt, vin, hvitløk og bouquet garni i en stor gryte/ bolle.
Sett det kjølig i minst 4 timer.
Deretter tas kjøttet opp av marinaden og la det renne av.
Ta vare på marinaden og bouquet garni.
2.
Ha løk, porre, gulerot og bouquet garni i en gryte (jeg bruker en ildfast gryte m låkk som kan settes i ovnen) og la det surre i ca 10 min under omrøring i litt av smørret.
3.
Tørk overskytende veske av kjøttet og stek det (på sterk varme, til det er brunet) porsjonsvis i en del av smørret.
Ha kjøttet over i gryta til løken og gulerøttene.
Kok ut gryta med marinaden i ca 2 min.
Hell marinaden over i gryta til kjøttet og grønnsakene.
4.
Sett gryta, med låkk, i ovnen ved 160 grader i
ca 3 1/2 time
Rør om av og til og tilsett mere væske ( vann og rødvin) ved behov.
Kan tilsettes maizena mel hvis en ønsker en tykkere saus.
5.
Stek bacon og sjalotteløk i smør i ca 10 min til løken er myk og blank.
Ha det over i gryta til kjøttet når det gjenstår 1/2 time av steketiden.
6.
Brun champignonen i litt smør og ha dem over i gryta når det gjenstår ca 1/2 time av steketiden.
7.
La elg-bourguignonen få ca 1/2 time til, med låkk, i ovnen. Fjern bouquet garni’en.
Smak til med salt og pepper.
Evt litt oksebuljong og rødvinseddike hvis ønskelig
8.
Server med hjemmelaget potetmos. Gjerne «martin og mat» sin.
9.
bottom of page