top of page
Siw
Se profil i appen
Farmors fiskekaker
Smaksrike, luftige fiskekaker med muskat og purre. Her servert med dijon sennep og mine « fluffie» burgerboller.
#Middels #Hovedrett #Egg #Fisk #Melk #Tradisjonell #Nordisk
Enkel
Vanskelighetsgrad
1 t
Aktiv
20 min
Passiv
1 t 20 min
Total
Ingredienser
1.4 kilo Fisk, hvit
3 teskje Salt, maldon
2 stk Egg
2 spiseskje Muskat
6 dl Kremfløte
2 spiseskje Potetmel
2 spiseskje Purre, hakket
Pepper, nykvernet etter smak
3 spiseskje Smør
3 spiseskje Olivenolje
6 posjoner
Slik gjør du
Ingredienser. NB: alle ingrediensene må være kalde. Jeg setter blandebollen i fryseren 1/2 t før bruk
1.
Her har jeg brukt lange og lysing. Skåret i tern
2.
Kvern fisken grovt med salt
3.
Ha fisken i kjøkkenmaskinen og tilsett egg. Kjør med lav hastighet i ca30 sek
4.
Tilsett muskat og bland i ca10sek
5.
Tilsett hakket purre og friskkvernet pepper og bland i ca 5 sek
6.
Bland inn fløten i ca 10 sek
7.
Bland i potetmel og la deigen hvile kjølig noen minutter.
8.
Bland smør og olje på stekepannen. Form kakene med en skje dyppet i kaldt vann. Det er også smart å ha vann på håndflaten man former med. Stek kakene ca 4 min på hver side ved middels varme.
9.
Server med Dijon sennep og mine burgerboller.
Velbekomme!
10.
bottom of page