top of page
MidttunMat
Se profil i appen
Feta-Focaccia
En nydelig Feta-Focaccia.
Dette mener jeg kan bli en favoritt i sommer, perfekt til grillmat eller annen lett sommermat.
#Middels #Lunsj #Hovedrett #Kveldsmat #Vegetar
Middels
Vanskelighetsgrad
15 min
Aktiv
2 t 30 min
Passiv
2 t 45 min
Total
Ingredienser
100 g Smør
2 fedd Hvitløk
700 g Hvetemel/Tipo-0
1 pakke Gjær
1 teskje Bakepulver
1.5 teskje Salt
15 teskje Sukker
5 dl Vann (romtemperert)
1 dl Rapsolje-/olivenoljej
10 posjoner
Slik gjør du
Del smøret opp i terninger og press hvitløken og bland den i smøret.
1.
Ha alle ingrediensene, unntatt hvitløkssmøret, i en kjøkkenmaskin. (Dersom du bruker fersk gjær, er det bare å smuldre den rett opp i melet)
2.
Elt i ca. 10 minutter, til du har en elastisk og myk deig.
(Ta 50/50 hvetemel og Tipo-0 eller mel etter eget ønske.)
3.
Tilsett alt hvitløkssmøret og elt videre i 10 nye minutter, til smøret er jevnt fordelt i deigen og den slipper bollen.
4.
Dekk bakebollen med plastfolie og klede eller lokk. La den heve til dobbel størrelse (ca. 1 timer)
Etter at deigen er ferdig hevet, tøm den over i en bakepapirkledd stekeform (min form var 38x30 cm) og trykk den utover med hendene.
5.
Dekk deigen med plast og klede og la den etterheve i 25 minutter.
6.
Fordel olje fra fetaost/salatost utover deigen.
7.
Spre litt fetaost utover. Smuldre dem gjerne i mindre deler.
8.
Strø på flaksalt på toppen.
9.
Stekes midt i ovnen, på 225°C over/undervarme, i ca 20 minutter, til brødet har blitt gyllent.
10.
Avkjøles i formen. Ikke dekk til med klede. Etter den er noe avkjølt, legg brødet over på rist.
N Y T !
11.
bottom of page