top of page
enkelmatglede

enkelmatglede

Se profil i appen

Focaccia med sorte oliven og flaksalt

Er det en ting jeg synes er utrolig kjekt å ha i frysen så er det focaccia da det er perfekt å ha til salater og supper. Oppskrift på denne focacciaen gir en saftig og luftig focaccia.

#Enkel #Italiensk

Enkel

Vanskelighetsgrad

30 min

Aktiv

1 t 40 min

Passiv

2 t 10 min

Total

Ingredienser

1 kilo Pizzamel Tipo-0

1 pakke Tørrgjær

1 spiseskje Salt

6 dl Lunkent vann

2 dl Olivenolje

4 klype Flaksalt

10 stykk Sorte oliven

10 posjoner

Slik gjør du

Ha mel, gjær, og salt i en bakebolle. Tilsett vann og 1 dl olivenolje, og elt deigen til den er smidig (ca. 10 minutter).

1.

La deigen heve i 30 minutter.

2.

Ha deigen på et bakepapirkledd stekebrett, og trykk den utover med fingrene.

3.

Hell over 1 dl olivenolje, og lag masse hull i deigen med fingrene. Skjær deretter sorte oliven i skiver og dryss over deigen sammen med flaksalt.

4.

La deigen heve i 45 minutter.

5.

Stek focacciaen midt i ovnen på 200 grader i ca. 25 minutter.

6.

bottom of page