top of page
enkelmatglede
Se profil i appen
Focaccia med sorte oliven og flaksalt
Er det en ting jeg synes er utrolig kjekt å ha i frysen så er det focaccia da det er perfekt å ha til salater og supper. Oppskrift på denne focacciaen gir en saftig og luftig focaccia.
#Enkel #Italiensk
Enkel
Vanskelighetsgrad
30 min
Aktiv
1 t 40 min
Passiv
2 t 10 min
Total
Ingredienser
1 kilo Pizzamel Tipo-0
1 pakke Tørrgjær
1 spiseskje Salt
6 dl Lunkent vann
2 dl Olivenolje
4 klype Flaksalt
10 stykk Sorte oliven
10 posjoner
Slik gjør du
Ha mel, gjær, og salt i en bakebolle. Tilsett vann og 1 dl olivenolje, og elt deigen til den er smidig (ca. 10 minutter).
1.
La deigen heve i 30 minutter.
2.
Ha deigen på et bakepapirkledd stekebrett, og trykk den utover med fingrene.
3.
Hell over 1 dl olivenolje, og lag masse hull i deigen med fingrene. Skjær deretter sorte oliven i skiver og dryss over deigen sammen med flaksalt.
4.
La deigen heve i 45 minutter.
5.
Stek focacciaen midt i ovnen på 200 grader i ca. 25 minutter.
6.
bottom of page