top of page
lykkeligogmett
Se profil i appen
Foccaciasnurr
Et herlig brød som passer til det meste. Alt fra supper,pasta,salater, gryter eller bare som digg kosemat for seg selv.
#Middels #Lunsj #Hovedrett #Vegetar #Glutenfri #Melk
Middels
Vanskelighetsgrad
20 min
Aktiv
1 t
Passiv
1 t 20 min
Total
Ingredienser
1 pakke Tørrgjær
1 teskje Honning
1 teskje Salt
1 klype Hornsalt
3.5 dl Lunkent vann
1 dl Olivenolje
250 g Hvetemel
200 g Tipo 0 pizzamel
0.5 stk Paprika i tynne skiver
0.5 stk Rødløk i tynne skiver
2 spiseskje Flytende margarin
1 spiseskje Fersk timian, finhakket
0.5 teskje Hvitløkspulver
0 0 Maldonsalt
0 0 Peppermix
4 posjoner
Slik gjør du
Ha mel,hornsalt og salt i en bakebollen (bruk gjerne kjøkkenmaskin). Mål opp vann og ha i honning og tørrgjær. La blandingen stå litt slik at gjæren aktiveres (dannes bobler på toppen). Start kjøkkenmaskinen og tilsett det våte. Elt deigen godt, ca 5-10 minutter til deigen slipper bollen. Dekk til bollen og sett på et lunt sted i 1 times tid
1.
Skjær paprika,løk og hakka timian. Bland flytende margarin,timian og hvitløkspulver og sett til siden.
2.
Ta litt olivenolje og smør bakeunderlaget, ha så deigen over. Del deigen i 10 emner. Trill deigen ut til pølser på størrelse med lillefingertykkelse. Legg så hvert emne på et bakepapirkledd stekebrett slik at det danner en sirkel. Ta så paprikastrimler og løkstrimler og legg mellom sprekkene i ønsker mønster. Dekk til og sett til etterheving i minst 30 minutte
3.
Pensle deigen med margarinen og strø på maldonsalt og peppermix etter eget ønske.
Stekes midt i ovnen på 225° i 15-20 min avhengig av ovn. Sjekk etter 15 min og se an fargen.
4.
bottom of page