top of page
Lykkeoppskrifter
Se profil i appen
Gluten- og laktosefri bløtkake
Perfekt til bursdag og 17. mai!
#Enkel #Dessert #Kake #Bursdag #17. mai
Enkel
Vanskelighetsgrad
1 t
Aktiv
4 t
Passiv
5 t
Total
Ingredienser
5 stk Egg
150 g Sukker
75 g Glutenfri melblanding, lys
50 g Potetmel
1 teskje Bakepulver
4 stk Eggeplomme
1.75 dl Kremfløte, laktosefri
100 g Sukker
2.5 teskje Maizenna
2 teskje Vaniljesukker
150 g Meierismør, laktosefri
7 dl Kremfløte, laktosefri
2 spiseskje Sukker
10 posjoner
Slik gjør du
Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Pisk i minst 10 minutter.
1.
Sikt sammen den glutenfrie melblandingen, potetmelet og bakepulveret. Vend forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott.
2.
Fordel røren i to smurte springformer på 20 cm. Sett kaken inn i en kald ovn på nederste rille. Skru ovnen på 175 grader og stek i 30 - 40 minutter.
3.
Avkjøl sukkerbrødet på en rist. Når sukkebrødet er helt avkjølt tar du den forsiktig ut av springformene. Lag gjerne sukkerbrødet en dag i forveien.
4.
For å lage smørkremen pisker du sammen eggeplommer, fløte, sukker, maizenna og vaniljesukker i en liten gryte. Varm opp kremen på lav varme. Det er viktig at du ikke har for høy varme, da brenner du kremen. Når kremen koker lar du den koke i 30 sekunder før du tar gryten av platen. Rør inn smøret litt etter litt. Hell kremen over i en skål. Kle skålen med plastfolie. Pass på at folien treffer kremen slik at du unngår snerk. Sett i kjøleskapet i minst 4 timer, gjerne natten over.
5.
Del begge sukkerbrødene i to slik at du får 4 bunner.
6.
Pisk kremfløte og sukker til en luftig krem. Sett kaken sammen ved å smøre krem og smørkrem mellom hvert lag. Hvis du ønsker bær mellom lagene legger du dette over kremen.
7.
Pynt kaken som du ønsker med krem, smørkrem og bær😋
8.
bottom of page