top of page
CarinaHultinDahlmann

CarinaHultinDahlmann

Se profil i appen

Glutenfrie kikert kjeks

Har du forsøkt å bake dine egne kjeks? 🤩👩‍🍳⠀

Det er både miro og enkelt! Prøv min glutenfrie oppskrift fra min bok Carinas sunne kjøkken 👩‍🍳⠀

Disse kjeksene er glutenfrie og er et sunt og godt alternativ til butikk-kjøpte kjeks som ofte er full av sukker og andre ymse ingredienser.⠀

De er også proteinrike og har et lavere innhold av karbohydrater, som gjør de svært blodsukker- og vekt-vennlige. Derfor kan de nytes ofte.

#Middels #Snacks

Middels

Vanskelighetsgrad

30 min

Aktiv

30 min

Passiv

1 t

Total

Ingredienser

4 dl Kikertermel

1 teskje Finmalt himalayasalt

0.5 teskje Bakepulver

2 stk Linfrø egg

4 spiseskje Extra virgin olivenolhe

0.6 dl Vann

4 posjoner

Slik gjør du



1. Lag linfrøegg og sett til side. ⠀
2. Bland sammen alle de tørre ingrediensene før du tilsetter de våte og former til en deig. ⠀
3. På et bakepapir kjevler du ut deigen så tynn som mulig. Jo tynnere deig, jo sprøere kjeks. Ca. 3 m.m. i tykkelse. ⠀
4. Bruk runde former til å stikke ut runde kjeks, eller skjær deigen i firkanter med en kniv eller en pizzakutter. ⠀
5. Pensle med olivenolje, og dryss på litt Maldon havsalt før steking. ⠀
6. Bakes på 200 grader i ca. 10 minutter.

1.

bottom of page