top of page
CarinaHultinDahlmann
Se profil i appen
Glutenfrie kikert kjeks
Har du forsøkt å bake dine egne kjeks? 🤩👩🍳⠀
⠀
Det er både miro og enkelt! Prøv min glutenfrie oppskrift fra min bok Carinas sunne kjøkken 👩🍳⠀
⠀
Disse kjeksene er glutenfrie og er et sunt og godt alternativ til butikk-kjøpte kjeks som ofte er full av sukker og andre ymse ingredienser.⠀
⠀
De er også proteinrike og har et lavere innhold av karbohydrater, som gjør de svært blodsukker- og vekt-vennlige. Derfor kan de nytes ofte.
#Middels #Snacks
Middels
Vanskelighetsgrad
30 min
Aktiv
30 min
Passiv
1 t
Total
Ingredienser
4 dl Kikertermel
1 teskje Finmalt himalayasalt
0.5 teskje Bakepulver
2 stk Linfrø egg
4 spiseskje Extra virgin olivenolhe
0.6 dl Vann
4 posjoner
Slik gjør du
⠀
1. Lag linfrøegg og sett til side.
⠀
2. Bland sammen alle de tørre ingrediensene før du tilsetter de våte og former til en deig.
⠀
3. På et bakepapir kjevler du ut deigen så tynn som mulig. Jo tynnere deig, jo sprøere kjeks. Ca. 3 m.m. i tykkelse.
⠀
4. Bruk runde former til å stikke ut runde kjeks, eller skjær deigen i firkanter med en kniv eller en pizzakutter.
⠀
5. Pensle med olivenolje, og dryss på litt Maldon havsalt før steking.
⠀
6. Bakes på 200 grader i ca. 10 minutter.
1.
bottom of page