top of page
Aichas Mat
Se profil i appen
Grønnsaktagin
Denne deilige veganske taginen kalles også en fattigmans tagine i Marokko. Den er enkelt å lage og kan tilpasses både sesong og budsjett. Man kan tilsette alt fra kikerter, gresskar, blomkål men også kylling eller kjøtt.
#Enkel #Hovedrett #Prisbevisst #Travel hverdag #Familie #Vegetar #Vegan #Plantebasert #Bærekraftig #Lavfett #Tradisjonell #Gryterett #Grønnsaksrett #Grønnsaker #Vinter #Sommer #Høst #Vår
Enkel
Vanskelighetsgrad
20 min
Aktiv
35 min
Passiv
55 min
Total
Ingredienser
Olivenolje etter smak
1 stk Løk, grovhakket
4 fedd Hvitløk, finhakket
1 stk Chilli, finhakket
1 teskje Spisskummen
1 teskje Malt koriander
2 teskje Gurkemeie
8 stk Poteter, delt
4 stk Gulrøtter, halve staver
6 dl Grønnsak buljong
250 g Frosne erter
Frisk koriander etter smak
Frisk persille etter smak
Frisk mynte (valgfritt) etter smak
Salt etter smak
Pepper etter smak
4 posjoner
Slik gjør du
Varm olivenolje i en stor kjele, og stek løken til den er blank. Tilsett hvitløk og chili og stek noen sekunder til. Ha i krydder, poteter og gulrøtter og rør til alle grønnsakene er dekket med krydder
1.
Hell i grønnsakbuljong og kok opp gryten. Reduser varmen og kok til grønnsakene er myke og væsken er kokt inn en del. Gryten skal koke i ca 30 minutter til grønnsakene er helt møre. Ha i litt mer vann underveis om nødvendig og litt mer chili om du liker det hot.
2.
Smak til med salt og rør i forsiktig ertene og halvparten av urtene de siste 5 minuttene av koketiden. Smak til med salt og pepper til slutt og dryss over resten av urtene. Server Taginen med brød eller couscous.
3.
bottom of page