top of page
Aichas Mat
Se profil i appen
Gulrot-og linsesuppe
Ikke bare er denne gulrot- og linsesuppen billig, enkel å lage og sunn, men den er også mettende og god. Å ha linser i suppen er i tillegg en fin måte å tilføre litt ekstra proteiner. Linser er også en utmerket kilde til fiber og i motsetning til bønner, går det rask å koke linser og de trenger heller ikke å bløtlegges. Linser kommer i forskjellige størrelser og farger, alt fra gult og rødt til grønt og brunt og varierer litt i smak, tekstur og koketid. Jeg bruker forskjellige typer linser i suppene mine og i gulrotsuppe liker jeg de røde linsene som har mye smak og oppløses når de koker. Det gir en jevn og god suppe med god fylde.
#Enkel #Lunsj #Hovedrett #Lavkarbo #Vektreduksjon #Trening og fitness #Vegetar #Pescatarian #Plantebasert #Bærekraftig #Diabetes #Travel hverdag #Prisbevisst
Enkel
Vanskelighetsgrad
45 min
Aktiv
Passiv
45 min
Total
Ingredienser
500 gram Gulrøtter i terninger
2 dl Sellerirot i terninger
1 stykk Løk, hakket
3 fedd Hvitløk, finhakket
1 spiseskje Ingefær, revet
1.5 teskje Karripulver
0.5 teskje Gurkemeie
10 dl Grønnsaksbuljong
1 dl Røde linser
0.5 stykk Lime, saften
0 0 Salt og pepper
0 0 Valgfritt: Chili
1 dl Valgfritt: creme fraiche eller kokosmelk
0 0 Olivenolje til steking
0 0 Valgfritt: frisk koriander
4 posjoner
Slik gjør du
Varm oljen i en gryte og fres løk, hvitløk, gulrot, selleri og ingefær et par minutter under omrøring.
Ha i krydder og fres litt til.
1.
Tilsett buljong og linser, og kok opp.
Reduser varmen og la suppen småkoke under lokk i ca. 20 minutter eller til grønnsakene er møre.
2.
Kjør suppen glatt og jevn i en hurtigmikser eller med stavmikser.
Tynn ut med kokende vann om den er for tykk.
Smak til med salt, pepper og litt lime.
3.
Rør eventuelt i litt creme fraiche eller kokosmelk og dryss over koriander
4.
bottom of page